Интимно

Той ми каза, че не иска връзка

Ева Кулева ви съветва за любовта

28.02.2020г. / 11 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Това да се влюбиш в труден момент има две страни като монетата. Или ще попаднеш на подходящ партньор, или ще инвестираш емоции, на които няма да ти отвърнат така, както ти се иска. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ лайф коуч и мачмейкър Ева Кулева отговаря на въпрос на читателка, която изпитва силни, но несподелени чувства към мъж.

Въпрос: Запознах се с човек в приложение за запознанства в тежък за мен момент. Още на втората ни среща той ми обясни, че не се ангажира да имаме връзка. Оттогава мина половин година. Според него той ме харесва и ние сме приятели, които правят хубав секс. Не се ангажира с нещо повече и дори открито коментираме, че той би се срещал и с други и за него не е проблем аз да се срещам с други. Аз не демонстрирам и може би не изпитвам ревност. Проблемът е, че имам чувства към него, че аз не искам да се срещам с други, че всъщност само аз го търся и инициирам срещите ни.

Той просто ме приема, никога не ми отказва, винаги се опитва да е мил с мен, но същевременно не прави нищо, за да се виждаме или разговаряме, ако аз не инициирам. Навярно е ясно – тук няма нищо. Аз обаче не спирам да се чудя, възможно ли е да има нещо и защо едно нищо продължава половин година?

Ева Кулева: Когато един мъж ни каже, че не иска връзка, е най-добре да му повярваме. Фактът, че не инициира срещи с теб и предлага да се виждате и с други, е още едно доказателство, че няма сериозни намерения към теб. Защо продължава да се вижда с теб? За мен е очевидно. Кой мъж би отказал хубав секс без ангажименти?

Свързани статии

Спри да се самозаблуждаваш и да развиваш чувства към него, явно не ти се отразява добре и едва ли ще свърши добре. Колкото и да ти е трудно, на твое място бих прекратила тези отношения. Те са изиграли своята роля, помогнали са ти да преодолееш труден за теб момент. От теб зависи дали ще избереш да си причиниш ново страдание, от което после пак да се възстановяваш. Аз виждам потенциал за омагьосан кръг, а ти?

В този случай приключването ще стане лесно, защото той не те търси. Достатъчно е да спреш да го търсиш. Остани сама за известно време. Научи се да се справяш с емоциите си. Болката няма да те убие. И се подготви за нова пълноценна връзка. Ако имаш нужда от подкрепа, на разположение съм.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmakin

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай