Интимно

7 съвета как да подобрим оргазма си

Престанете да симулирате и започнете да изпитвате истинска наслада от секса

04.03.2020г. / 05 59ч.
Нина Иванова
Снимка: istock

Снимка: istock

За жените невинаги оргазмът се случва с лекота и затова много дами се чувстват неудовлетворени в сексуално отношение. Разбира се, има техники и съвети, които могат да ни помогнат да подобрим сексуалните си възможности, както и да достигаме по-лесно до оргазъм. Вижте няколко такива съвета.

Не пропускайте любовната игра

Проучване, публикувано в журнала „Хормони и поведение“, показва, че високите нива на окситоцин в тялото помагат на двойките да имат по-чувствени оргазми. За да се радвате на по-високи нива не е необходимо да взимате добавки, достатъчно е само да се гушкате повече, да се докосвате, милвате и целувате, с други думи – да не пропускате любовната игра. Тя ще ви помогне да стигнете по-лесно до оргазъм.

Забавете финала

Вместо да бързате да достигнете оргазъм, науката казва, че трябва да изградим пътя си към оргазма като спираме от време на време акта, все едно вървим по ръба и забавяме темпото. Това ще увеличи значително удоволствието, което ще изпитате при свършване.

Упражнявайте се

Както всяко нещо, в което искаме да сме много добри, така и в секса следва да се упражняваме много, за да усъвършенстваме уменията си. От голямо значение е да сме и в добра физическа форма, като редовните тренировки подобряват общия мускулен тонус, стимулират кръвния поток към гениталиите, което води до увеличаване на желанието и подобрява настроението.

Бъдете повече егоисти

Много често се оказва, че мислим повече за това да доставим удоволствие, вместо да насочим фокуса си върху нас самите. Целта всъщност трябва да е точно такава – да се концентрираме най-вече върху собственото удоволствие. Тревожим се прекалено много дали партньорът ни се чувства добре, изпитва ли удоволствие, комфортно ли му е, а това забавя нашия оргазъм. Възможно е дори да не стигнем до него от прекалено много мисли за другия.

Не се опитвайте да стигнете до оргазъм

Може да звучи абсурдно, но всъщност разковничето е именно в липсата на прекалено старание да свършите. Вместо това е добре просто да се отпуснете и да се оставите на удоволствието да ви завладее, като не мислите за никакви други странични неща освен секса.

Открийте нещата, които ви възбуждат

За да се настроите на секс вълна е важно да знаете какво ви предразполага и възбужда, както и кои са спирачките ви в секса. Това е голяма част от процеса към достигане на оргазъм, тъй като всеки човек се възбужда от различни неща, както и желанието му може да бъде прекъснато вследствие на нещо определено и конкретно за него. Когато знаете достатъчно за тези неща, ще е по-лесно да свършвате.

Приветствайте тантра техники

За по-чувствени изживявания в леглото може да опитате да намесите тантрическите тактики. Една от тях е да седнете един срещу друг, да заемете удобна позиция и да се гледате право в очите за поне 30 секунди или минута. Старайте се да сте фокусирани с ляво око върху ляво око и да не местите поглед напред-назад. Емпатията всъщност работи основно чрез зрителния контакт и усещането за невероятна дълбочина между двама души. Грижата и разбирането на партньора посредством зрителния контакт спомага да се увеличи удоволствието от секса.

Коментирай