Интимно

Как да преодолеем трудните моменти във връзката

Бъдете готови да кажете „съжалявам“ и да простите

14.03.2020г. / 09 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Конфликтите са част от всяка връзка. Но когато честотата и интензивността им нараснат във времето, тогава връзката преминава през редица трудни моменти, често провокирани от лоша комуникация. Как да преодолеем трудните моменти във връзката?

Изберете внимателно времето за разговори

Това е ключово за добрата комуникация в една връзка. Когато сте афектирани и решите да разговаряте с половинката си, възможно е да кажете неща, които да допринесат за още повече проблеми във връзката. Думите изказани под влияние на гняв, винаги действат силно нараняващо, а в някои случаи и разрушаващо за любовта. Затова е важно да се успокоите след спор с партньора или ако напрежението ви не е провокирано от него, а от работата, децата, роднините и т.н. Премислете добре нещата и чак тогава споделете на половинката си, че имате желание да разговаряте.

Как да говорим за секс с партньора си

Всеки може да допусне грешка

Често грешките, които допускаме в една връзка са провокирани от мотивация, ниво на енергия, проблеми, несвързани с любовта, а не с това, че не изпитваме силни чувства към половинката си. Ето един пример, след вечеря или в почивните дни, когато имаме време да почистим, очакваме половинката ни да се сети и да се включи с измиването на чиниите или друго. Понеже мъжете рядко се сещат сами, ние дамите, реагираме бурно, нерядко казвайки „ако държеше на мен, щеше да направиш това или онова“. Тук пак е ключова комуникацията, интонирането по време на разговор, за да се случат нещата без напрежение. В противен случай, започвате скандал и двете страни са огорчени.

5 знака на отрицателна енергия във връзката

Бъдете готови да кажете „съжалявам“ и да простите

Когато има трудности в една връзка, най-трудно е да се извиним взаимно и да простим. Да поискаш извинение не е слабост, а задържане на гнева, надделяване на егото. Когато партньорите преодолеят себе си, поискат си взаимно извинения и се стараят да не допускат стари грешки, тогава връзката придобива друг смисъл.

Свързани статии

Не бъдете нападащи

Нещо, върху което не се замислят много двойки, когато спорят. Нападаме с обвинения, изваждаме стари грешки на показ, с цел да нараним и да излезем победители от спора.

Бъдете чуващи

В трудни ситуации с половинката е много важно да чуваме какво казва другият. Изслушването може значително да помогне за разрешаване на проблема в отношенията. Представете си случва, в която половинката ви закъснява за вечеря или среща на заведение, заради непредвидени ситуации. Вие сте напрегнати и най-лошото, което може да направите е да дадете свобода на гнева. Започвате да обвинявате, как редовно закъснява, как не е предвидил рисковете, без да се вслушате какво има да ви каже. Затова, запазете спокойствие и бъдете чуващи.

Коментирай