Интимно

5 доказани женски черти, които със сигурност привличат мъжете

Кои фактори се оказват определящи за мъжкото внимание към дамите

22.03.2020г. / 08 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво искат и какво търсят мъжете у една жена си остава мистерия. Но все пак има няколко отличителни черти в женското излъчване, поведение и визия, които определено привличат мъжкото внимание.

Всеки мъж има своите лични предпочитания. Качествата и чертите, които са най-визуално атрактивни са и най-сексуално привлекателни за мъжете. Въпреки това, изследванията установяват, че повечето мъже са склонни да се доверяват на първите си впечатление и тези първоначални мигове от привличането оказват огромно влияние на вкуса им към жените.

Сигнали, издаващи сексуално привличане

Кои са петте неща в женската външност, поведение и стил, които привличат мъжете най-много?

Носенето на червило

Въпреки че почти няма мъж, който да обича да се омазва с червило, целувайки жена, именно червилото и то в ярък цвят, какъвто е червеният, привлича мъжкото око. Това показват данните от изследване, проведено върху мъже, които трябвало да разгледат снимките на 1200 жени. Някои от тях носели червено червило и именно те били най-посочваните за атрактивни. 139 от анкетираните 1850 мъже споделили, че биха потърсили тези жени за втора среща.

Фъншуй съвети за привличане на любовта

Притежание на идеалните мерки и пропорции

Тънка талия, изящен ханш и пищен бюст – тези природни дадености няма как да не привлекат окото на почти всеки мъж. Перфектните мерки на тялото привличат мъжкото око и определено са индикатор за нивата на женски хормони, които по природен път като феромони привличат инстинктивно мъжете.

Носене на червен цвят

Червена рокля или блуза е най-добрият избор, с който да се облечете и да привлечете мъжкото одобрение, ако това е целта ви. Доказано червеното изпраща сигнал към мъжкия мозък, че жената, носеща този цвят, е привлекателна и криеща изненади.

Констатацията отново е подплатена с изследване, проведено от учени от Университета в Рочестър, които показвали снимки на различни жени, облечени в червено или бяло. По-голямата част от мъжете посочили дамите в червено като по-красиви и привлекателни.

Видовете химия между влюбените

Свързани статии

Вежливо излъчване, приветливо поведение

Оказва се, че повечето мъже определят като красиви и много привлекателни жените, които се държат приятелски, непринудено и се представят във възможно най-добрата и позитивна светлина. Личностни характеристики, като усмивка, ведрост, закачливост и лекост в общуването определено са водещ фактор за мъжкото внимание към жените.

Основни провокатори на сексуално привличане

Говоренето с по-тънък глас

Други изследвания показват, че жените, чиито гласове се намират в по-високите регистри, са по-привлекателни за мъжете. Обратното важи и за жените – те биват интимно привлечени от мъже, които притежават гласове в ниския регистър. Гласът е инстинктивен природен сигнал съответно за мъжество, женственост, плодовитост и надеждност.

Коментирай
Свободно време