Интимно

3 навика за щастлива връзка

Да премахнем вредните навици за повече щастие

12.04.2020г. / 12 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според американската психоложка Joan Davila, има три основни правила, навика, за щастлива връзка. Специалистката смята, че за да изградим силни любовни взаимоотношения е важно да въздействаме върху някои вредни навици в общуването с партньора. Вижте кои са тези 3 навика за разбирателство и щастие.

Анализ на ситуации

Едно основно правило за щастлива връзка, което ни помага да осъзнаем какво се случва с нас в определен момент. Анализът ни помага да разберем себе си по-добре, своите желания и нужди, защо действаме по определен начин. Ето един пример. Напоследък партньорът ви дразни. Всяко негово действие, думи ви напрягат. Анализът на ситуацията ще ви помогне да разберете причината да се чувствате напрегнати от него.

Може да се окаже, че стресът в работата ви напряга твърде много и това се отразява и на връзката, а не че любимият човек прави погрешни неща. Или пък, той е отишъл на пазар, но отново е забравил нещо да вземе. Мъжете са разсеяни. Но ако по някакъв начин се чувствате пренебрегнати във връзката ви, отново анализирайте и споделете вашите емоции.

Какво е секстинг и защо се смята за изневяра?

Умение да споделяте нуждите си

В една връзка и двамата партньори имат своите нужди и те са еднакво важни. Не по-малко важно е и да ги споделят един с друг, без напрежение, без нападки и без това да се случва по време на конфликтни ситуации, когато сме склонни да бъдем по-нападателни към другия. Споделянето, изслушването, само може да сближи двама души.

Ако например не ви се ходи на семейно събиране, бъдете директни, но не и груби, и кажете на партньора ви, че тези срещи ви напрягат. Така може да вземете съвместно решение как да премине тази среща. Получавате примамливо предложение за работа, но първоначално то ще изисква повече време от ваша страна за сметка на любовния ви живот. Отново споделете колко ви се иска да приемете офертата, но осъзнавате, че това ще въведе и някои промени в личния ви живот.

Свързани статии

Управление на емоциите

Много е трудно да управляваме своите емоции, особено по отношение на любовта, когато има немалко стресови ситуации, а понякога и сами ги правим такива. Способността за справяне с емоциите като цяло е полезна по всякакъв начин не само за нашата връзка, но е навик, без който едни стабилни взаимоотношения не могат.

Неудобни въпроси, които всяка двойка трябва да обсъжда

Без истерии, без драматични сцени, със самочувствие и мъдрост във всяка ситуация. Ако партньорът ни е напрегнал по някакъв начин, можем да му споделим, че постъпката/думите му са ни засегнали, напрегнали. Но всичко това да се направи без излишен драматизъм, който не води до разрешаване на ситуацията.

Коментирай