Интимно

5 въпроса след изневярата – все още ли искате да сте с този човек?

Готови ли сте да продължите

13.04.2020г. / 11 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изневярата е едно от най-трудно простимите неща в една връзка. Човек, на когото партньорът е изневерил изпада в гняв, после се отчайва, след това започва да се пита къде е сгрешил, защо половинката му е спряла да има интерес към него, щом изневерява. Връхлита ви лавина от въпроси и повечето са свързани с болка и самообвинение.

3 причини жените да тласкат мъжете си към изневяра

Ако въпреки тази емоционална трудност сте решили да продължите напред с връзката си, трябва да си отговорите на някои въпроси.

Разкайва ли се партньорът ви

За да прецените дали има смисъл да продължавате да се опитвате да запазите връзката си след изневяра от страна на партньора ви, изключително важно е да наблюдавате неговото поведение. Разкайва ли се той, съжалява ли за направеното, говори ли за случилото се или се прави, че нищо не е станало. Всички тези показатели в поведението на половинката ви могат да ви помогнат да вземете решение занапред.

Червени флагове, сочещи към изневяра

Склонен ли е партньорът ви да поиска помощ

Ако партньорът ви е сериен изневеряващ, това вероятно до голяма степен има своята психологическа причина. В такива случаи е най-добре като двойка да се консултирате с психолог, както и той да направи своите индивидуални консултации. Много често в такива случаи на серийно изневеряване причините се коренят в емоционални дефицити, които само специалист може да набележи.

4 зодии, прощаващи дори изневяра

Харесвам ли все още партньора си

Важен въпрос, който трябва да си зададете след изневяра е дали всъщност още харесвате половинката си, склонни ли сте да простите и останало ли е нещо, заради което да направите още едно усилие.

Учени разкриват 6 причини за изневяра

Свързани статии

Мога ли да простя и да продължа напред

За да се чувствате добре в тази трудна ситуация, преди всичко трябва да сте наясно със себе си. Отговорете си дали сте способни да преодолеете това емоционално предизвикателство. Ще можете ли след това да гледате партньора си и връзката си със същите очи, както преди. Ще се натоварите ли психически, ако потискате съмненията си. Важни сте преди всичко вие в тази ситуация.

10 признака, че той никога няма да ви изневери

Ще мога ли отново да съм истински обвързана с него

Този въпрос автоматично се прикрепя към предходния, защото са свързани. Ако сте сигурни, че можете да преодолеете изневярата вероятно ще ви е по-лесно и да се обвържете емоционално отново с партньора си. Съвместните усилия са важни. Те трябва да произтичат от двамата, не само от вас.

Коментирай
Свободно време