Интимно

Какво означава романтиката за жените

Кои жестове на мъжете се смятат за дълбоко романтични

26.04.2020г. / 05 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Романтиката е широко понятие, което различните хора разбират по различен начин. Тривиалното схващане за романтика включва вечеря на свещи, много шоколадови бонбони и атмосфера, изпълнена с плюшени сърца.

Тази лиготия обаче е твърде изкуствена, за да бъде търсена от всяка двойка, дори такава, определяща се като романтична. Истинската романтика за жените означава много повече от това.

Тест: Какъв тип романтичен партньор сте?

Какво очакват жените от мъжете, когато казват, че търсят романтичен партньор?

Искат партньор, който не се отдръпва

Няма нищо по-привлекателно от мъж, който не се страхува от обвързване, търси начин да се вмъкне възможно най-дълбоко в живота ви и не се отдръпва от вас, когато стане напечено и трудно. Понякога тази специфична черта у един мъж, която подсказва сигурност, стабилност и надеждност в отношенията е много по-важна, отколкото лигавите романтични жестове.

8 неща, които мъжете намират за романтични

Жените искат някой, който да ги изслушва

Много жени намират за романтично един мъж да е достатъчно спокоен и търпелив, за да ги изслушва и разбира. Това е ценно качество, което за много жени означава признак на романтичност, на нежна и разбираща душа, която ще ги подкрепя.

Романтични изненади

Изненадите са характерен признак на романтичност. Човек, който няма грам усещане за романтика, няма да получи порив и желание да изненада любимата си половинка. Изненадите може да не са свързани с вечеря на свещи или скъп часовник, бижу, а нещо съвсем дребно, което обаче ще накара любимия човек да се усмихне.

Романтични фрази, пречещи на връзката

Свързани статии

Жените смятат за романтични мъжете, които не се срамуват от приятелите

За романтичен жест се смята също, ако мъжът не се страхува и не изпитва притеснения да хване половинката си за ръка пред приятели, да я целуне, да покаже привързаността си към нея. Много мъже се притесняват да го правят, за да не изглеждат като лигльовци в очите на приятелите си. Ако вашият партньор не се страхува от това да показва чувствата си, вероятно вие го определяте като романтичен тип.

5-те най-неромантични зодии

За романтично се възприема и когато мъжът ви показва на другите

Когато един мъж се опитва всячески да ви скрие от приятелите си и от другите въобще, това е признак, че по-скоро се срамува от вас и не иска да ви виждат с него. Когато обаче е обратното – той ви показва с охота и се гордее, че сте с него, това си е романтичен гъдел за дамите.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати