Интимно

Как хората с ниско самочувствие отблъскват любовта

Говорят предимно за себе си и чувствата си

04.05.2020г. / 10 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има различни типове личности и всеки един от тях се отличава по някакъв начин. Тези, които се чувстват постоянно несигурни в себе си, обикновено трудно създават любовни връзки или партньорството с тях е трудно.

Как отблъскват любовта?

Те постоянно се нуждаят от внимание

Хората, които изпитват несигурност в себе си, обикновено не се обичат достатъчно. Те постоянно се нуждаят от чуждото внимание, особено от това на потенциалния им партньор или на половинката си, ако са във връзка. За тях в думите, действията на другия имат скрит замисъл, комплиментите се приемат за неискрени.

20 знака, че партньорът ви е изгубил интерес към връзката

Говорят предимно за себе си и чувствата си

Друг начин, по който несигурните личности отблъскват любовта е това, че обикновено са егоисти. В една връзка, която е балансирана, нещата между партньорите са равни, те показват внимание един към друг, грижовност. Несигурните говорят за себе си, за случващото се в живота им, техните емоции са най-важни. Те не се интересуват от това какво преживява половинката им, не проявяват загриженост. Никой не би искал да бъде с такъв партньор, нали?

Как да превъзмогнете обсебването по бившия любим

Отрицателните емоции са по-силни при тях

Несигурните в себе си хора подозират, че може би не са достатъчно атрактивни за половинката си. Това подсъзнателно ги кара да виждат във всичко отрицателното – в хора, ситуации. Постоянно се оплакват, постоянно критикуват и обсъждат чуждите хора.

5 знака, че вие сте само резервен вариант за него

Самочувствието им зависи от другите хора

Когато на един човек му липсва увереност, той се нуждае постоянно някой да му казва колко добре се справя в работата, колко е привлекателен, каква невероятна личност е. Самочувствието им зависи до голяма степен от мнението на другите. Когато се съмняват в себе си, качествата си и привлекателността си, те са по-склонни към изневери, обвинявайки половинката си, че не ги дарява с внимание и обич.

Свързани статии

Изключително ревниви са

Ревността, когато я има в малки количества е нормална. При несигурните личности, тя е основна част от живота им и винаги се съмняват в коректността и чувствата на партньора си. Ревнивият партньор винаги дебне, проверява, разпитва... Така не само отдалечава половинката от себе си, но и той страда.

Не поемат отговорност

Несигурните личности имат още една отрицателна черта, която отблъсква любовта от живота им, и това е, че те не желаят да поемат отговорности за връзката. На тях трудно може да се разчита, те не правят планове за близкото бъдеще, рядко си поставят цели, които да следват.

Снимка: istock

Коментирай
Свободно време