Интимно

Признаци, че се заяждате с партньора си, контролирате го и убивате връзката

Отровно поведение

08.05.2020г. / 12 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Никой не иска да се заяждат с него, особено най-близките му хора, а най-вече партньорът му. Животът в постоянно мрънкане, заяждане, коригиране и злобливи коментари може да убие всяка връзка, дори най-здравата. Дразнещи подмятания и отровни критики са едни от най-смъртоносните неща за една любов, които бавно разрушават връзката.

Обикновено единият партньор се държи токсично към другия, опитва се да го контролира, да го коригира, да изисква без да дава, да насочва вниманието към себе си.

Как убивате сексуалното му желание?

Ако този партньор сте вие, може и да не си давате сметка за това. Кои са признаците, че дразните половинката си, бавно тровите връзката си и я убивате?

Искате нещо повече от веднъж

На пръв поглед това да искаш нещо не е проблем за една връзка, дори е задължително. Важен е обаче начинът, по който го правиш. Ако изискваш назидателно, повтаряш молбата си с укорителни думи, нападаш и с поведението си демонстрираш недостатъците на другия, това вече е отровно поведение.

Преди да поискате нещо за трети път, променете начина, по който се обръщате към партньора си. Очевидно неговото неглижиращо поведение спрямо молбата ви е опит за бунт. Вместо да настоявате, променете подхода. Опитайте с предложение двамата да решите проблема. Включването на себе си показва желание за съвместно решение за справяне с даден проблем.

10-те убийци на мъжкото либидо

Молбата ви всъщност изобщо не касае мръсните съдове

Едно типично отровно поведение, с което дразните партньора си и буквално убивате бавно връзката си е индиректното вмъкване на проблемите ви в момент или ситуация, които нямат нищо общо с проблема. Молите половинката си назидателно да измие мръсните чинии, като не пропускате между другото да споменете и същинския проблем, който реално стои между вас.

Ако използвате всеки удобен случай да впръскате отрова във връзката ви, бъдете сигурни, че партньорът ви ще започне да реагира негативно на поведението ви. Вместо да постигнете пълен контрол над него, каквато е подсъзнателната ви цел, вие ще унищожите отношенията си. Много е важно да осъзнаете и признаете поведението си. Само така ще можете да го коригирате.

Ако от връзката липсват тези 5 неща, тя няма да е успешна

Изреченията ви започват с „ти“

Ако обвинявате за всичко партньора си и винаги го нападате с изречения от сорта на „ти правиш това всеки път“, „ти не слушаш какво ти се говори“ или „ти не се интересуваш как се чувствам“, трябва да знаете, че това дразни неимоверно много и има тъкмо обратния ефект. Нито ще промените поведението на партньора си, нито ще заздравите връзката си, а ще я убиете.

Свързани статии

Чувствате се безпомощни

Без да си давате сметка в един момент започвате да се чувствате безпомощни, защото мрънкането и постоянното ви критикуване на партньора очевидно не дават резултат. Мислите си, че той е ужасен, че не ви слуша, че не се интересува от мнението ви и изобщо не желае да прави компромиси и да се променя. Помислете отново как бихте се чувствали, ако към вас са насочени същите атаки и непрекъснати дразнения, мрънкания, намеци и индиректни конфронтации.

4 неща, с които да не правите компромиси във връзката

Партньорът ви реагира

Напрежението от поведението ви толкова е повишило чувствителността на половинката ви, че той започва да реагира остро при първото изказване. Това означава, че до такава степен го дразните, че не може да понесе и дума повече.

Коментирай
0 rate up comment 4 rate down comment
Мими ( преди 3 години )
Не искал да ме слуша. Дреме ми на прашките!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар