Интимно

Прецаках всичко

Ева Кулева очаква вашите въпроси

08.05.2020г. / 13 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В живота преминаваме през хубави и лоши моменти и понякога те оказват влияние и на нагласата ни към любовта. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ лайф коуч и мачмейкър Ева Кулева, съветва читателка, която се чувства зле от решение, което е взела в някакъв етап от живота си. Повече вижте в следващите редове.

Въпрос: Здравей, Ева! Ситуацията, която ще разкажа е много заплетена. Претърпях тежка лична загуба. Няколко месеца след това срещнах момче, с което бяхме гаджета около четири месеца. В един момент изпаднах в тежка депресия, това момче ми пишеше, но някак не ми беше до това. Спрях да излизам с него. Известно време след това приятели ме запознаха с друг младеж и започнахме връзка.

След известно време първият младеж ме видя с новото момче и започна да ме търси, да ме кани на кафе и на представление. Някак почувствах, че съм го изпуснала, и ми се прииска да се съберем... Но той като разбра за новата ми връзка и обмисли ситуацията, не иска изобщо да започваме връзка. Аргументът, който посочи бе при каквито и да е обстоятелства, връзката трябва да се случи от първия път, а не да има други опити, както и защо не съм се обадила, а съм си хванала друг.

Знам, че аз съм безумно виновна, много гадно се чувствам, че сама съм прецакала всичко между нас (дефакто е така), и знам, че ситуацията е безумна и срамна. Искам някак да ми олекне, но не се получава...

Ева Кулева: Чувството за вина и срамът няма да ти помогнат. Нито оценките. Ситуацията не е приятна, но не мисля, че е безумна. Преувеличаваш и драматизираш излишно.

Като начало ти предлагам да се отнесеш към себе си с повече разбиране и състрадание, вместо да се обвиняваш. Направила си каквото си могла. Въпросът е как да се справиш по-добре в подобна ситуация в бъдеще.

Свързани статии

Да, щеше да е по-добре да си честна с първия мъж и да му кажеш как се чувстваш, за да разбере защо не искаш да се виждате повече. Както и след като си се почувствала по-добре, да се свържеш с него отново, ако искаш да подновите отношения, и да го попиташ дали и той иска. Не си го направила и затова на твое място бих му се извинила.

По отношение на загубата и депресията, ти препоръчвам да се обърнеш към подходящ терапевт или психолог, който да ти помогне да се справиш с тях.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmakin

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
Свободно време