Интимно

5 начина за справяне с любовните конфликти

Общувайте помежду си

10.05.2020г. / 05 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Разногласията във връзката понякога са неизбежни. Кога бе последният ви спор с партньора и как го разрешихте? Конфликтите не биха попречили да съхраним взаимоотношенията си и да сме щастливи, стига да знаем как да ги управляваме. Да бъдем готови на компромиси и да запазим достойнствата си, са две важни условия. Вижте още 5 начина за справяне с любовни конфликти.

Отговорността е и на двете страни

Много често в конфликтни ситуации единият партньор отказва да поеме отговорност за събитията, което изостря допълнително конфликта. Комуникацията напълно спира. Проблемите се решават и от двете страни, затова е важно в процеса да сте двама.

Признаци, че се заяждате с партньора си, контролирате го и убивате връзката

Не избягвайте проблемите

Нерядко, за да намалим риска от конфликти, избягваме проблемите, които са очевидни, които ни пречат да сме щастливи с половинката си. Избягването на проблемите също прави нещата по-сложни във времето. Не мислете само за себе си и това дали сте готови да се справите със ситуацията, не желаейки да поемете повече отговорности за връзката. Още една тактика, която ще ви помогне да разрешите споровете ефективно е да замените някои думи. Вместо „ти“, кажете „аз“; „грешиш“ – „не разбирам“, „ти, винаги...“ – „често се чувствам...“.

6 причини да се ожените или омъжите млади

Не се критикувайте един друг

Това е естествена реакция по време на спор, но критиката лесно може да се превърне в атака срещу другия. Фокусирайте се върху предмета на спора и се опитайте да направите компромис, ако е възможно. Гневът е лош съветник и често изважда от нас действия и думи, които могат да бъдат разрушителни.

5 езика на любовта, които укрепват връзката

Общувайте помежду си

Това е част от ефективната комуникация, която също може да помогне за разрешаване на проблемите и да намали конфликтите. Жените винаги очакваме мъжете да се сещат за някои неща, сякаш могат да четат мислите ни. За съжаление не е така, затова е важно да можем да си общуваме свободно и да споделяме това, което бихме искали да се подобри.

Свързани статии

Повечето проблеми в отношенията започват именно поради липса на комуникация. Изслушвайте другата страна и не бързайте да съдите. При разговор е важно всеки да участва активно в процеса, а не да гледа телевизия, да се храни или да се забавлява с телефона си.

Приемете факта, че винаги ще има разногласия

Различия в характерите, нагласите, ценностите... Някои двойки имат по-рядко конфликтни ситуации, защото са се напаснали и знаят как да общуват. При други, и дългогодишни опити може да не помогнат да има хармония. Във всяка нова връзка влизаме с очаквания. Едно от тях трябва да бъде, че винаги ще имаме разногласия с партньора и че когато са в умерени количества, те могат да бъдат „здравословни“ за връзката.

Снимка: iStock

Коментирай