Интимно

3 съставки на щастливата връзка

Силно приятелство

12.05.2020г. / 08 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Няма човек, който да не мечтае за хармонична любовна връзка. Истината е, че само с мечти нещата няма да се получат между нас и партньора ни. Има три съставки, три градивни елемента, липсата на които ни обрича на нещастие и загуба на време. Вижте кои са и как да ги приложите във вашите взаимоотношения.

Силно приятелство

Едни от най-стабилните любовни връзки са тези, в които партньорите са най-напред приятели, а след това любими. Истинското приятелство между половинките включва:

Сходно чувство за хумор, споделяне на шегите, начини да накараме другия да се усмихне и той нас. Намиране на начини да се забавляват заедно, умение да пътувате, да се справяте в неочаквани и не толкова приятни ситуации. Всичко това „предсказва“ бъдещето на една двойка.

Уважение към мисленето на партньора. Ако двама души не уважават мнението си, те никога няма да споделят своите страхове, мечти, няма да си искат съвети, няма да очакват подкрепа, няма да проявяват интерес един към друг.

5 езика на любовта, които укрепват връзката

Общи интереси. Няма как да се припокриваме във всичко, но е важно да имаме допирни точки, интереси, защото ако те липсват, с времето ще осъзнаем, че се отегчаваме един от друг. Истинското приятелство се надгражда с годините. Когато сте приятели с партньор, никога няма да се отегчите един от друг.

Усещането за дом

Има редица неща, които пречат или създават усещането ни за дом, комфорт. Но е важно там, където сме с половинката си да има хармония, сигурност, удобство, за да бъдем наистина продуктивна двойка. Какво означава да се чувстваш като у дома си?

Доверие и сигурност, взаимоотношения, в които няма тайни. Защото тайните изграждат стени. Подозренията винаги се свързват с липсата на усещане за дом. Химия в съжителството. Това не значи, че няма битовизми за разрешаване, а че партньорите са намерили начин да изградят добра комуникация помежду си. В случай че липсва химия и комуникацията е на различни нива, то тя изморява, отегчава.

7 неща, които щастливите партньори не правят

Да приемеш недостатъците на другия. Никой не е идеален, затова е важно двама души да приемат недостатъците си. Най-лошото е постоянното критикуване, потъпкване на достойнството.

Положителна атмосфера. Ако всеки ден се прибирате в къща, в която ви очакват конфликт, неразбиране, липса на романтика, липса на онези малки моменти, в които се фокусираме един върху друг (не само по време на секс), то това не е усещане за дом.

Свързани статии

Желание за изграждане на щастлива връзка

Всичко започва с намеренията на двама души. Ако партньорите не гледат в една посока или пък искат едно и също, но не полагат усилия то да се осъществи, тогава връзката не се развива. Има още няколко стъпки, които изграждат щастливите взаимоотношения.

Въпроси, с които да разберете дали вече сте готови за връзка

Умения за взаимодействие или казано накратко – общуване. Липсата на добра комуникация е унищожителна за любовта.

Поддържане на равенство. Не само в задълженията ви един към друг, но това означава да няма манипулация, едни потребности да не са по-важни от други. Да няма заплахи с раздяла, ако не се случат определени неща, които удовлетворяват само едната страна.

Снимки: iStock

Коментирай