Интимно

Думи, от които се нуждае половинката ви в трудни моменти

С тях също показвате любовта си

27.05.2020г. / 08 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хармоничната любовна връзка се гради на добра комуникация. Думите са част от нея, когато спорим, когато показваме любовта си, когато партньорът ни се нуждае от нас в труден за него момент. Да подбереш точните слова, когато другият страда или е притеснен за нещо, не е лесно. Но партньорът ни винаги ще има нужда от това, за да се почувства по-добре.

„Винаги ще те изслушам."

Когато сме разтревожени, понякога се притесняваме да споделим с половинката си, за да не я натоварваме с нашите емоции. Готови сме да премълчим, а това само задълбочава проблема. Всеки би искал да чуе подкрепящи думи от любимия човек. Затова, когато партньорът ви е обезпокоен и виждате, че има нужда да говори, покажете му го с точните думи, които ще го уверят, че вие сте там до него, за да го слушате. Без да гледате към телевизора, без да се взирате в телефона. Бъдете на 100% с него.

Начинът, по който той говори за бъдещето, подсказва дали ви обича

„Твоите чувства са нормални.“

Изправени пред безпокойството на любимия човек, ние ще се опитаме да го измъкнем от чувството за вина за това какво изпитва, ще му кажем забавна шега, ще го накараме да се усмихне. За нас неговият проблем може да изглежда незначителен, но не бива да омаловажаваме тъгата, гнева на другия. За всеки тези емоции са индивидуални. Ето защо, ако видите, че любимият ви човек явно е разстроен от нещо, но се опитва да го скрие, опитайте се да му обясните, че емоциите му са нормални.

Как да разберете кога да кажете „обичам те“

„Напълно разбирам как се чувстваш.“

Ако сложната ситуация, в която е попаднал партньорът ви е сходна с ваша от миналото ви, може да споделите как сте преминали през подобно изпитание.Споделете вашите преживявания, но се опитайте да не изместите фокуса от чуждия проблем към вашия.

Свързани статии

Разкажете съвсем накратко историята си и след това се върнете към любимия човек. С „Напълно разбирам как се чувстваш.“, така уверявате другия, че той не е сам.

„Какво мога да направя за теб?“

Когато обичаме истински, ние имаме силата и желанието да помогнем на човека до нас. Търсим неговото мнение, неговите идеи, търсим общо решение. Това са силни думи, които показват вашата подкрепа и обич, нещо, от което се нуждае любимият ви човек в лош за него момент. Също така се опитайте да не му позволявате да изпада в депресивни състояния. Пригответе му малка изненада, направете кратко пътуване.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ГРАД КОЗЛОДУЙ ( преди 3 години )
Здраве и красота
Свободно време