Интимно

5 признака, че партньорът ви има лош опит с токсичните връзки

Разгадайте знаците и подходете с разбиране, за да го накарате да се разкрие пред вас

01.06.2020г. / 12 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колкото и добър психолог да си по природа, невинаги е лесно да разгадаеш кристално ясно поведението на партньора си, особено в началото на връзката. Някои хора умело прикриват мислите си по една или друга причина. При повечето това е механизъм за съхранение, изграден от предишния им опит в живота и връзките. Така някои хора реагират по определен начин заради лошия си опит в токсичните връзки в миналото, който ги кара да се държат резервирано и в настоящите си връзки.

5 общи черти, които токсичните хора имат

Ако вашият партньор проявява следните признаци, той вероятно крие лоша история и негативен опит с токсични взаимоотношения от миналото си, които определено рефлектират върху сегашната ви връзка.

Те се разкриват много бавно

Когато човек е бил наранен в миналото, защото е бил открит и е давал всичко от себе си във връзката, е нормално да бъде внимателен впоследствие. Горчивият опит учи. Една от поуките е да бъдете внимателни с впускането с цялото си сърце в една връзка, която може отново да ви накара да страдате дълбоко. Ако забележите такива признаци у партньора си, не го насилвайте да споделя и да се разкрива пред вас. Когато се почувства готов, той сам ще го направи.

Признаци, че бракът ви се е превърнал в токсичен

Бързо се разгневява

Токсичните връзки в миналото са емоционално изтощителни и често включват голяма степен на психическо „износване“, което се проявява под формата на гняв. Партньорът ви се пали от най-малкото. Казали сте му нещо дребно например, от което не сте очаквали кой знае каква реакция, но е възникнала бурна гневна вълна. Без да искате сте напипали болезнена точка от миналото, което е отключило лавина от гняв.

В токсична връзка ли сте? Отговорете си на тези въпроси

Когато човек се чувства безсилен и обезсърчен в любовта, той може да реагира остро без това да е породено от особеностите на характера му, а от историите в миналото му. Явно партньорът ви е бил подложен на силно токсична любов, ако реагира така.

Той се нуждае от постоянно доказване на любовта

Ако вашата половинка е преминала през изневери, токсични отношения на постоянна критика и обвинения, той ще има непрекъсната нужда да му показвате и доказвате любовта си. По този начин той ще се чувства по-сигурен.

Червени флагове, подсказващи за токсичен партньор

Трудно ви се доверява

Прибирате се вкъщи след работа. Искате да се срещнете с приятелки или да прекарате женска вечер в бар. Партньорът ви реагира нервно и остро на факта, че искате да излизате без него. Ревнува ви, подозира ви без реално досега да сте му давали поводи за това. Такова поведение ясно изразява несигурност, породена от лош токсичен опит в миналото, свързан с подобни ситуации, от които половинката ви се страхува.

Признаци, че сте токсичен родител, без да си давате сметка

Той е потаен

Някои хора реагират на лошия опит със свиване в себе си, затваряне на душата, от което настоящият им партньор страда. Той се опитва да разгадае поведението им и едно от нещата, до които стига е, че не е обичан. Това обаче може съвсем да не е причината за потайното поведение на половинката ви. Той може просто да е бил прекалено наранен в миналото, за да се отпусне така бързо, както ви се иска. Изчакайте, дайте му време да се почувства по-сигурен с вас и говорете за това.

6-те типа най-токсични партньори в любовта

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Вили ( преди 3 години )
Прочетох на глас статията за токсичните връзки в офиса. Последва пауза, и "умната" ми колежка (двете сме в стаята) ме пита "*** Вили, токсични означава, че правят секс отзад ли".....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар