Интимно

Чести грешки на първа среща, които отблъскват

Внимавайте да не ги допускате, защото правят лошо впечатление и намаляват шансовете за втора среща

28.07.2020г. / 16 38ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Без значение какво търсите в любовта – дали сериозна или неангажираща връзка, първата среща и впечатлението, което оставяте от нея, са от изключително голямо значение. Първите срещи са неудобни и могат да предизвикат голямо смущение. В такива стресови моменти човек невинаги избира най-подходящия подход, за да се представи в най-добрата си светлина, така че другият да пожелае да го види втори път.

Признаци още от първа среща, че това е Той

За да направите добро впечатление на първа среща, избягвайте тези често срещани грешки, които отблъскват.

Не говорете твърде много за себе си

Когато се опознавате с потенциалния си партньор, разговорът трябва да е разделен поравно. Ако прекалявате с информацията за себе си, ще създадете впечатление, че сте самовлюбени и се интересувате единствено от себе си. За да накарате някой да ви възприеме като чаровна и обаятелна, комуникативна личност, с която се общува с лекота, винаги се интересувайте от човека срещу вас. Това правило в комуникацията важи не само във връзките, но и в приятелствата и създаването на добри колегиални отношения.

10 неща, за които не трябва да говорите на първа среща

Не прекалявайте с ползването на телефона си

За да създадете добро впечатление у човека срещу себе си е важно да му отделяте достатъчно внимание. Ако говорите по телефона или нонстоп преглеждате социалните мрежи и отговаряте на съобщения, това неминуемо ще го подразни и отблъсне.

Не пийте твърде много

Алкохолът не е добър приятел на първа среща. Няма значение дали търсите мимолетна връзка или сериозно обвързване, напрежението и притеснението на първа среща правят нервната ви система още по-податлива на ефектите на алкохола. Не рискувайте да се изложите и да направите ужасно впечатление.

5 полезни правила за първа среща

Не задавате никакви въпроси

Една от честите грешки е показването на незаинтересованост към личността на човека отсреща, на историята му, на интересите му. Ако не задавате въпроси ще го накарате да мисли, че изобщо не се интересувате от него. С въпросите трябва да сте внимателни и да не прекалявате с тях, защото обратният вариант – твърде много въпроси, могат да накарат събеседника ви да се чувства като на разпит или интервю. Това също отблъсква.

Какво впечатление правят отделните зодии на първа среща?

Не закъснявайте прекалено за срещата

Първата среща и първото впечатление остават задълго в паметта на хората. Те допринасят изключително много за създаването на представа за човека, с когото се срещаме. Ако закъснеете прекалено много за първата ви среща ще огорчите другия човек, ще го накарате да се чувства глупаво, че стои и чака и ще го отблъснете.

Не говорете за предишни връзки

Понякога от притеснение и незнание какво да кажат хората правят грешката да разказват за предишните си връзки и още по-лошо – да говорят за тях с омраза. Ако подходите така вместо да спечелите симпатиите на човека срещу вас той ще реши, че може би бившият ви с право е избягал от вас и това какво разказвате ще изгуби значение.

5 причини мъжете да не ви харесат на първа среща

Коментирай