Интимно

5 начина воденето на дневник да ви помага в любовта и живота

Помага за постигане на целите, за подобряване на комуникацията, за откриване и запазване на любовта

06.09.2020г. / 05 14ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Воденето на дневник не е за малки момиченца. Всъщност този метод има невероятно терапевтичен характер. Воденето на дневник може да ни помогне да подредим мислите си, да насочим енергията си в желаната от нас посока, да развием себе си и комуникативните си способности, дори да се фокусираме върху откриването на любовта. Изобщо, писането на мислите и чувствата ни, и излагането им върху лист хартия ни помага да ги подредим и да се съсредоточим в усъвършенстването на собственото си аз. Това ни помага в любовта, в професионалния живот, в личния ни свят и в общуването с околните.

Как воденето на дневник променя живота ни?

Изразяване на благодарност

Благодарността към себе си може да направи чудеса с вас и самочувствието ви. Всеки ден пишете в дневника си за какво сте благодарни. Какво ви е накарало да се гордеете със себе си. Защо сте постъпили по даден начин и какво ви е спечелило това. Този тип водене на дневник ще ви помогне да се съсредоточите върху това, което одобрявате в себе си и това, което ви прави ценна личност.

Водене на дневник тип визуализация

Воденето на дневник може да ви помогне и да сбъдвате мечти, да реализирате желани проекти и да се самоусъвършенствате. Записвайте нещата, за които мечтаете и които искате да ви се случат всеки ден. С всеки следващ записвайте това, което сте успели да промените, за да се приближите с още една крачка към целта. Визуализирайте успеха си, описвайте го с думи. Представяйте си, че сте успели вече да постигнете мечтата си. Разказвайте в дневника си как това ви кара да се чувствате. Това ще ви помогне да избистрите мислите си и да се фокусирате в желаната посока.

Защо помага воденето на здравен дневник

Дневник на успеха

Дневник, в който да записвате всеки малък успех през деня, който сте постигнали, помага да се концентрирате върху по-големите си мечти. По този начин вие сами отпразнувате спечелените малки борби по пътя си към реализирането на големите мечти. Направете си списък от поне 100 малки успеха, които вече сте постигнали в живота си и вижте как лесно ще започнете да виждате още и още нови покорени върхове всеки ден, ако допреди това не сте считали малките си борби за успех.

Свързани статии

Любовен дневник

Този тип дневник е нужен и полезен, за да избистрите желанията си в любовта, нещата, които търсите и от които имате нужда. Без значение дали сте във връзка или не, воденето на дневник помага да се съсредоточите първо към любовта към себе си, а след това към споделената любов. Воденето на дневник, когато сте във връзка, допринася да осъзнаете какво харесвате във връзката си, какво не, от какво се нуждаете, какво можете да промените. Така структурирате желанията и нуждите си, което помага да сте и по-добър партньор.

Защо всеки трябва да си има дневник

Дневник тип списък с цели

Можете да започнете да водите този дневник в началото на годината, в който да опишете набелязаните цели, които искате да постигнете. Поставете си срок, например до края на годината. Повечето хора успяват да работят за постигане на целите си по-структурирано, ако имат краен срок. Междувременно описвайте постигнатите успехи по пътя.

Коментирай