Интимно

Най-неподходящото време да правите секс

Кога убиваме либидото си

30.07.2020г. / 17 16ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки човек има своите индивидуални предпочитания кога и как да прави секс. Либидото на мъжете и жените се повишава по различно време в денонощието. Докато жените са по-сексуално настроени вечер, мъжете обожават сутрешния секс.

Кога е най-лошото време да правите секс?

Със сигурност най-неподходящо е правенето на секс по график в точно определено време всеки път. Това ще убие сексуалното ви желание.

Секс движения, които ще ви сближат

Най-популярното време за секс е вечер. Това показват проучвания от 2018 година, публикувани във Frontiers in Psychology. Въпреки това е много важно да го правите, когато желанието ви споходи. Няма точно определено подходящо или неподходящо време за секс.

Проучванията показват, че въпреки популярността на вечерното време за секс, хората са по-малко енергични, по-уморени вечер и вероятността да проявят най-доброто от себе си е по-малка.

Правилата, които да спазвате, ако сте приятели за секс

Средностатистически двойките правят секс най-много между 9 часа вечерта и полунощ. Въпреки че това е най-предпочитаното време за секс, то не е най-пълноценното по отношение на получаване на достатъчно наслада и добро представяне пред партньора. Сексът вечер обаче е много добро средство за борба с безсънието, защото подпомага лесното заспиване. Сексът намалява напрежението и освобождава от стреса, което го прави чудесен натурален релаксант.

Плач след секс – какви са причините да се появи?

Но за да вложите повече креативност, за да сте по-енергични и да оставите най-доброто впечатление у партньора си, сутрешният секс или сексът през деня е най-доброто решение. Той може да не е идеален за двойки с ранни сутрешни работни графици, затова всичко, от което имате нужда за здрав сексуален живот, пълен с приключения и удоволствие, е спонтанността.

Няма най-лошо време за секс. Има липса на мотивация, незаинтересованост и влизане в коловоз. Ако правите секс по график, съобразен с работните ви ангажименти, това е най-лошата рецепта за интимност, която със сигурност убива сексуалната връзка.

Коментирай