Интимно

3 женски грешки, които пречат на мъжете да бъдат емоционално достъпни

Не ги правете, ако искате щастлива връзка

12.08.2020г. / 09 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мъжете никога не са били считани за емоционални същества. Те се „отварят“ трудно към партньорките си. Понякога, ние жените, допускаме някои грешки, които възпират мъжете да бъдат по-споделящи емоциите си към нас. Вижте три от тях, които не бива да допускате, ако искате да се сближите с него.

Очаквате той да оправдае вашите очаквания

Това е едно от нещата, които провалят любовната връзка – очаквания, които не се оправдават. Може би няма как да не се надяваме на пълно разбиране в любовта и взаимоотношенията ни. Въпреки това тези очаквания трябва да са постижими. Всеки човек се движи със собствено темпо през една връзка. Следователно, оставете вашата половинка да „изпълни“ вашите желания според потенциала си, а не на базата на вашите предположения, очаквания, негласно поставени срокове.

10 правила за връзките, за които не бива да забравяме

Изчаквате той да се промени

Малко вероятно е някой да промени своите навици, само защото е в любовна връзка. В една връзка любимият човек успява да окаже някакво влияние върху интересите ни, вкусовите предпочитания, желанието да се развиваме, преминаване към по-здравословен начин на живот или обратното и т.н. Но ако имате очаквания, че с времето, при брак, при появата на децата той ще стане по-отговорен, мотивиран да подобри финансовото си положение, ще спре да пие и т.н. много е вероятно нищо от това да не се случи или да е нетрайно във времето.

5 признака, че давате твърде много от себе си във връзката

При повечето мъже положителната промяна рядко се случва. Вкоренените навици се променят много трудно. Не забравяйте, че има мъже, които са от така наречения семеен тип и други, за които тези неща си остават чужди, дори с жена и деца.

Свързани статии

Настоявате да му помогнете

Мъжете се различават от жените по това, че не са толкова споделящи. В трудни за тях моменти невинаги са готови да се открият и споделят това, което ги притеснява. Смятат, че сами трябва да се справят с предизвикателствата. Разбира се, важно е да попитаме, когато видим партньора ни, че не е добре емоционално. В една връзка трябва да има разбиране, взаимна подкрепа. Но също така е важно и да покажем доверие към мъжа до себе си, че ще се справи.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
2 rate up comment 0 rate down comment
ГРАД КОЗЛОДУЙ ( преди 3 години )