Интимно

Колко силна е връзката ви?

Има ясни показатели за това каква е една връзка

17.08.2020г. / 10 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка нова връзка се различава от предишните ни. Винаги има период на сравнение, моменти в които се питаме дали връзката ни е силна и заслужава нашите емоции и време. Ето няколко показателя, които ще ви дадат точните отговори.

Бъдещето създава напрежение

Рано или късно във всяка връзка настъпва онзи момент, в който говорим за общото бъдеще. Ако не можете да планирате бъдещето си заедно, опитите да повдигнете тази тема, насаждат напрежение, половинката ви показва с поведението си, че няма желание да говори за това, това е показател, че връзката ви няма да с развие според очакванията. Въпрос на време е да се разпаднат тези взаимоотношения.

10 начина тялото ви да подсказва, че той не е за вас

Реални обещания или?

Когато една връзка подсказва, че може да бъде стабилна основа за нещо повече във времето, партньорите си имат доверие. Доверие означава не само да сме сигурни в лоялността на половинката си, че няма да ни изневери, а че даденото обещание, дума, се спазват. Доверие означава да уважаваме емоциите на партньора си.

7 признака, че е време да се преместите заедно

Не се контролирате един друг

Ако все още се питате дали вашата връзка с половинката ви е силна, запитайте се дали изпитвате постоянното желание да се контролирате един друг. Да знаете кой къде е във всеки един момент, защо закъснял, защо не се обадил, когато е казал, че ще го направи... Да контролираме всичко в живота на другия или той в нашия. Понякога контролът се бърка с грижата. Когато във връзката има контрол, това отново значи, че има несигурност в единия партньор, липса на доверие.

Ако връзката ви е силна, вие няма да сте под постоянно напрежение, неспирайки да мислите за партньора си.

5 зодии, които търсят сродната си душа

Как действате по време на спор и след това?

Голям показател за състоянието на една връзка са конфликтните ситуации, това как ги разрешаваме и какви са последствията. Когато двама души се обичат и уважават, те не нараняват достойнствата си. Дори да има повишаване на тон, те по-скоро търсят начин да разрешат проблема, а не приключват спора с обиди и не оставят проблемите да тлеят във времето.

Свързани статии

Справяте се добре с дневните си графици

Още един показател, че двама души се намират в силна връзка е това дали са приспособими към графика на партньора си – работен, личното време за хоби, спорт. Не всяка двойка успява да намери компромиса и да поддържа хармоничен живот.

Винаги се интересувате от емоциите на другия, неговите лични планове

Ако не се интересувате от чувствата на партньора си или той от вашите, това как е минал денят ви, какво ви натъжава, тогава ще липсва и интерес към вашите хобита, планове за кариера. Липсата на интерес към личността показва, че се намираме в нетрайна връзка.

Снимка: istock

 

Коментирай