Интимно

5 признака, че той ви приема само като приятелка

Търсете знаците

31.08.2020г. / 15 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да се влюбиш в някого може да е едновременно зашеметяващо и вълнуващо, но и истински ад. Ад, защото той може да не отговори на чувствата ти. Започваш да търсиш контакт, да следиш знаците, които той ти изпраща. Ту ти се струват утвърждаващи, ту се разколебаваш. 

Защо мъжете ме възприемат само като приятелка?

Ако и вие сте попадали в такава ситуация, в която не сте сигурни дали човекът, в когото сте влюбени отвръща на чувствата ви, ето няколко признака, че всъщност ви приема само като приятелка

Няма докосване и признаци на привързаност 

Когато човек харесва някого, той се стреми да го докосне, да осъществи физически контакт, който да прерасне в по-дълбок, емоционален контакт, който да постави основите на евентуална бъдеща връзка. Когато човекът, когото харесвате, не се стреми да ви докосва, а отбягва вашите опити за подобен контакт, това не е добър знак. Докосвания по рамото, потупвания, означават приятелско отношение. Докосване на ръцете, косата, лицето, гърба говорят за по-дълбок физически интерес. Ако те липсват, значи той ви приема просто за приятелка. 

Приятели, от които нямате нужда

Вашите комплименти предизвикват неудобство 

Когато някой е привлечен от вас, той ще се ласкае от комплиментите ви, ще обича вниманието ви и ще се радва на одобрението ви. Когато обаче ви приема просто като приятел и няма никакви интимни намерения към вас, но усеща вашето влечение, комплиментите ви ще предизвикват неудобство. 

Той се интересува от други жени

Да имаш приятел за секс може наистина да разбие сърцето ти

Свързани статии

Ако мъжът, в когото сте влюбени, видимо проявява интерес към други жени, говори за това или ви разказва своите преживявания, той определено ви приема като приятелка. 

Излиза с други жени

Ако мъжът, когото харесвате и към когото имате чувства излиза с други жени, той определено не е на вашата вълна. Още по-сигурен знак за това е, ако ви разказва за преживяванията си като на най-добър приятел и иска съвет от вас как да подхожда към другите жени. 

Той е приятел с бившата си? Ето какво трябва да знаете

Отклонява поканите ви за срещи

Вероятността мъжът, в когото сте влюбени, да е усетил чувствата ви и да иска да ви избягва, за да не попада в неловки ситуации, е голяма. Ако той често отказва да се виждате, отклонява поканите ви за кафе или вечеря, това е ясен знак, че се опитва да не ви дава напразни надежди. 

Коментирай
Свободно време