Интимно

5 емоции, които бъркаме с любов

Някой е мил с вас

06.11.2020г. / 11 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е най-силната емоция. За всеки тя има различен цвят, усещане. Покрай нея винаги има друг куп емоции, които могат да ни заблудят, че сме влюбени и че обичаме.  Кои са те и как могат да ни объркат?

1. Нужда от стабилност

Когато вашият собствен живот е нестабилен, вие жадувате да намерите тази стабилност другаде. Започвайки да се срещате с някого, чийто живот протича по-гладко от вашия, много е вероятно да се влюбите в този човек. Но дали в действителност това е любов или просто вкопчване в тази личност, в идеята да подредите живота си и то да ви помогне за това. 

Защо той не се обвързва с вас, въпреки че много ви харесва
 
2. Емоционално влакче

Може би всеки е попадал в него с човек, към когото изпитва силни чувства. Тук се редуват хубави и негативни емоции, като преходът към тях може да е с чудесно време прекарано заедно, след разочароващо събитие, сълзи. Лесно е да се подведеш и да започнеш да мислиш, че помежду ви има страст, дори любов. Всъщност това е заблуда и мъчение.

По какво се познава, че една връзка няма бъдеще

3. Сексуална химия

Страхотният секс ни дава невероятно усещане, зарежда ни с приятни емоции, но за жалост, сексуалната химия не означава, че между нас и партньора ни има любов. Любовта, връзката се случва извън спалнята, в други нива на интимност, които съществуват. Хубавият секс е само допълнение. Затова, ако няма индикация, че взаимоотношенията могат да се развият извън спалнята, не бива да се заблуждаваме, че обичаме или ни обичат. 

4. Някой е мил с вас

Още нещо, което може да се обърква с любов е доброто отношение на някой от противоположния пол към нас. Това може да е приятел, познат, колега, който е там, за да споделите вашите любовни драми, лични разочарования.

Свързани статии

Получаваме подкрепа, съвети, внимание и ако предишните ни мъжки персонажи са били разочароващи и им е липсвала тази емпатия, много е лесно да се объркаме, че сме влюбени или че ние сме привлекли интерес. 

Връзката ви е обречена, ако партньорът ви прави тези неща

5. Ревност

Ревността е част от любовните връзки. В малки количества, тя дори е „полезна“. Но ако постоянно се чувствате обсебени от мисълта, че партньорът ви изневерява, може би е време да спрете. Направете крачка назад и помислете защо се чувствате така. Не смятате, че сте достойни за този партньор или той ви е лъгал преди? Ревността също може да бъде объркана с обич. Може би ви липсва внимание, самочувствие.

Снимка: iStock

Коментирай