Интимно

Съвети за срещите след раздяла или развод

Как да срещнете любовта отново

07.01.2021г. / 05 24ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

След развод или раздяла, особено ако връзката е била дълга, вероятно ви се струва, че няма да откриете любовта отново. Това изобщо не е вярно. Колкото и болезнено да сте преминали през изпитанието на раздялата, има няколко начина, по които да се справите отново със срещите и да откриете любовта в лицето на друг човек. Не се отчайвайте, а вижте как да излизате отново по срещи и то по правилния начин.

Какво научаваме за любовта след година ходене по срещи

Уверете се, че сте готови

Много често хората правят грешката да се впускат във връзки, само за да забравят по-бързо бившите си. Това може колкото да помогне, толкова и да навреди. Ако не сте напълно готови за истинска пълноценна връзка е по-добре да си дадете време да преживеете раздялата и да се отърсите от миналото. Трябва да сте напълно сигурни, че сте преживели раздялата, за да започнете отначало с излизането по срещи.

Бъдете наясно с грешките от миналото и поуките от тях

Онези, които не разбират миналото и историята си са обречени да допускат едни и същи грешки в бъдещето. Започнете това и се опитайте да научавате уроците си, колкото и тежки да са били те. Важно е да не обвинявате само партньора си за провала на връзката ви, но и да откривате вашите собствени грешки. Само така ще успеете да се надградите като личност и да изградите нова по-добра връзка от предишните.

Признаци, че е време да направите пауза със срещите

Простете на бившия и на себе си

Няма да ви е лесно да продължите напред, ако не сте се отърсили от миналото. Недейте да таите омраза. Не дълбайте прекалено дълго и дълбоко в онова, което сте си причинили. Простете на себе си и на бившия си, и не поглеждайте повече назад.

Не излизайте по срещи като тийнейджър

Ако сте приключили дългогодишна връзка, която е започнала в двайсетте ви години например, няма да е редно да се държите отново по онзи начин в настоящето. Може да ви се струва, че сте забравили как се прави, но не е така – вие просто сте по-зрял човек, който няма нужда да си спомня как се ходи по срещи по онзи начин, а трябва да откриете новия по-адекватен подход към търсенето на любовта.

4 признака, че се срещате с правилния човек

Свързани статии

Не забавяйте прекалено обвързването, но и не го пришпорвайте

Ако сте открили човек, с когото се чувствате добре и който изпитва същото към вас, не протакайте нещата твърде дълго, но и не се впускайте в обвързването от самото начало. Търсете баланса и не правете необмислени избори.

Не се оплаквайте от бившия си

Едно от нещата, които правят най-лошо впечатление на настоящите партньори е злобното говорене и оплакване от бившия. Това би могло да се приеме от партньора ви погрешно, например, че не сте забравили и превъзмогнали бившия си, че сте злопаметен човек, че излизате с него само за да забравите бившия и още подобни сценарии. Бъдете умерени и не показвайте крайни емоции по отношение на миналото си.

3 начина да приключите несполучлива първа среща

Коментирай