Интимно

Променили сте мнението за партньора си – как да преоцените връзката?

Да продължите или да преустановите отношенията си

08.03.2021г. / 16 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Влюбването е лесно. То се случва на емоционално, физическо ниво. То е просто усещане, което в много случаи не можете да обясните. С времето обаче и с развитието на връзката, особено с опознаването на партньора ви е много вероятно да промените мнението си за него. Понякога просто хората се променят с течение на времето, а в други случаи просто се опознават и осъзнават, че са били влюбени в представата за някого, а не в самата му същност.

Каквато и да е причината за отдалечаването ви, трябва да преоцените връзката си и отношението си към партньора. Помислете върху важните неща за вас и това как си представяте бъдещето оттук нататък.

11 фактора за това как се влюбваме

Болезнено е, особено ако сте мислели, че сте открили сродната си душа, а това впоследствие се е оказало погрешно усещане. Изведнъж се питате как така партньорът ви се е оказал толкова грешен за вас. Питате се вие ли сте били слепи или просто той и вие сте се променили с времето.

Истината е, че всичко се променя с времето. Колкото и да си оставате едни и същи личности, с напредване на времето и с възрастта приоритетите на хората се променят. Житейският опит, ситуациите, през които преминавате – всичко това променя мирогледа и това е напълно нормално. Може би някъде по пътя сте се разминали.

Как се влюбват жените според учените

Каквото и да се е случило, фактът, че вече не се чувствате добре с този човек е показателен, че е време да преосмислите връзката си.

Оценете какво работи и какво не във връзката ви

Този анализ ви е нужен от гледна точка на времето, което ви е променило и което е променило връзката ви. Всички двойки си задават тези въпроси с напредване на отношенията им. Когато усещате застой, няма как да не се замислите какво го предизвиква.

Няма как и да не се запитате какво харесвате в партньора си, кои са неговите качества, които обичате и заради които го оценявате. Важни са и негативните черти, които можете или не можете да приемете. Всичко това подлежи на оценка и преоценка, и ще ви помогне да осъзнаете как да продължите занапред.

Неща, от които зависи дали ще се влюбите лудо

Оценете състоянието на съюза помежду ви

Връзката може да прерасне в същински съюз с годините. Той обаче, както много видове съюзи, дори такива извън личните отношения, може да се разпадне или разклати. Ако усещате, че не се чувствате добре в този съюз се налага да го преоцените. Разногласия, непреодолими различия, ситуации, в които сте видели непознатото лице на партньора си и то определено не ви е харесало са само част от поводите да направите тази оценка.

Обмислете всички възможни варианти за бъдещето

В такива моменти на оценка и мисъл за бъдещето няма как да не помислите дали да продължавате тази връзка или да я прекратите. Може да не сте толкова влюбени в партньора си на този етап, но ако всичко, което ви тревожи и заради което имате проблеми е решимо, тогава продължете напред.

Мозъкът се променя, когато сте влюбени

Ако решите, че връзката ви вече не е задоволителна за вас и няма да ви донесе щастие и напредък като двойка, тогава е по-добре да я прекратите.

x

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )