Интимно

10 признака, че бракът ви все още може да бъде спасен

Не се отказвайте

19.03.2021г. / 10 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бракът е съюз, който предполага съжителство на двама души до края на живота им. Това е истинско предизвикателство предвид несъвършенствата на всеки човек и стремежа му да взима надмощие над другия, което се проявява в различна степен в различните ситуации и обстоятелства. Не само егото оказва влияние върху отношенията в брака. Факторите са много и всички те вкупом могат да направят така, че бракът да бъде съсипан, а отношенията между партньорите унищожени.

Признаци, че бракът ви се е превърнал в токсичен

Ако бракът ви е напът да се разруши, но искате да направите всичко възможно да го спасите, вижте знаците, които ще ви покажат, че това е възможно и че има начин.

1. И двамата признавате несъвършенствата си и искате да се борите за брака си.

Един обнадеждаващ сигнал, че с брака ви не е тотално свършено, е когато и двамата партньори осъзнават и признават вината си за влошените отношения. Би било неспасяемо, ако единият партньор сочи другия за виновник. В разклатените отношения винаги и двамата имат пръст и ако осъзнавате това, значи можете да работите по изглаждане на проблемите.

2. Нещата все още не изглеждат толкова мрачни.

Ако не се чувствате тотално изгубили любовта си и желанието си да се борите, опитайте се да спасите брака си. Той се нуждае от помощ и вие заедно можете да му я дадете. Добър знак е, ако все още виждате светлина в тунела.

Истини, които мъжете трябва да разберат за брака

3. Все още споделяте едни и същи ценности.

Когато ценностите ви са общи, разногласията могат да бъдат изгладени, стига да имате желание за това. Въпреки че първоначалното влюбване е отминало, въпреки че сте събрали много негативи по пътя и сте били изправени пред трудности, които са ви отдалечили един от друг, общите ви ценности могат да ви помогнат да спасите брака си.

4. Не връзката ви е основният проблем.

Когато самата връзка е основният проблем в отношенията между двама души е много по-трудно тя да бъде спасена. Когато обаче проблемите са от друго естество и са извън отношенията ви като двойка, положението все още може да бъде овладяно.

Неочаквани грешки, които правите с брака си

5. Все още се наслаждавате на компанията си.

Бракът ви може да бъде спасен, ако компанията и присъствието на партньора ви не ви е опротивяло. Когато не можете да се понасяте тотално, това е лош знак. Ако при вас не е така, за брака ви има надежда.

Коментирай