Интимно

4 начина, по които партньорът ви кара да се чувствате несигурни

Негативни промени в живота ви

01.04.2021г. / 10 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Усещането за несигурност в една връзка винаги е червен флаг, който не бива да подминаваме. Смятате ли, че партньорът ви прави всичко възможно, за да се чувствате сигурни или точно обратното?

Ако изпитвате несигурност има много причини да се чувствате по този начин. Ето няколко възможни.

Не се отнасят добре с вас, липса на уважение

Това не се отнася само до мило отношение, липса на физически и емоционален тормоз. Спазва ли партньорът обещанията си, уговорките, които имате? Честни ли са с вас? Отнасят ли се с уважение?

Кое е първото, което виждате? То разкрива слабостите ви във връзката

Вие част ли сте от неговите забавни мигове, свободно време? Ако повечето отговори са „не“, то тогава не се отнасят добре с вас и определено имате причина да се чувствате несигурни в тези взаимоотношения. И не се дръжте за минали спомени, началото на връзката, когато всичко е било различно и заблуждаващо и че ако сте търпеливи добрите стари времена ще се върнат.

7 признака, че той се вижда с друга

Вие не сте себе си

Бъдете откровени пред себе си. Вие показвате ли напълно себе си в тази връзка? Или може би ви е страх, че ако дадете свобода на емоциите си, навиците си, разкриете кои сте, партньорът ви ще ви остави. Много хора, които се чувстват несигурни във връзката се чувстват така, защото те не се държат така, както изисква тяхното автентично аз. Вместо това те се опитват да бъдат такива, каквито се иска на техния партньор. Това се отнася от външния вид до поведение, интереси. Животът в такава връзка е една постоянна несигурност.

5 признака на енергиен дисбаланс във връзката

Пренебрегвате червените флагове

Те могат да са много и различни. От малките лъжи до празните обещания, липсата на подкрепа от страна на любимия човек, усещането, че той се оглежда за нещо по-добро и т. н. Като пренебрегвате тези знаци, вие се надявате, че така ще предотвратите евентуална раздяла. Смятате че това са дреболии, че си въобразявате. Всичко това ви кара да изпитвате несигурност, която отказвате да признаете пред себе си.

Свързани статии

Негативни промени в живота ви

Още една причина да се чувствате несигурно и зле във взаимоотношенията ви е това как се е променил животът ви след появата на този партньор. Когато в живота ни влезе нов човек, ежедневието ни винаги се променя, ние се променяме в положителна или отрицателна посока. Ако тази връзка ви носи емоционално хранене, безсъние, липса на самочувствие, демотивация, затваряне в себе си, всичко това ви „сваля“ на земята и съвсем естествено поражда усещането за несигурност относно бъдещето на тези взаимоотношения.

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 3 години )
izbroentoto ne komentiram , men trevoji tova 4e vse obru6ta li4nite v slujebni temi. govoria za golemia mi prekrasen liubim bliznak , kogoto obojavam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар