Интимно

6 начина връзката ви да бъде по-романтична

Сложете край на рутината

02.05.2021г. / 05 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Без значение колко много се обичаме с партньора, рано или късно във връзката се установява рутина. Според западни експерти по връзките, това намаляване на първоначалното вълнение е съвсем естествено. Връзката става по-спокойна, вероятно корените на любовта стават по-дълбоки. И все пак, романтиката е хубаво нещо и не бива да се лишаваме от нея. В следващите редове ще прочетете за няколко лесни стъпки, с които да си я върнете.

Не подценявайте комуникацията

Тя има невероятна сила, особено когато искате да подобрите нещо във връзката си. Общуването между партньорите е чудесен начин всеки да сподели своите нужди и желания, но е важно и да се чуят един друг. Двойките трябва да знаят, че те имат контрола и силата да добавят романтика, страст и вълнение към връзката си.

3 стила на обвързване в любовта

Започнете от малкото

Специалистите по връзки казват, че е важно да „празнуваме минутите, в които сме заедно с любимия човек. Да си дадем целувка преди работа и след това, особено ако е важно за единия от двамата партньори (или за двамата) и ако този романтичен жест е станал малко позабравен. За да събудим романтиката във връзката е хубаво и да си осигурим малко свободно от технологиите време, отново за да разговаряме, да споделим за какво сме си благодарни, какво ценим в другия. Признанието и признателността са ключови за стабилността на връзката. Друга добра идея е да изпратите флиртуващ текст, да се чуете в средата на работния ден. Тези на пръв поглед малки жестове могат да окажат голямо влияние върху романтиката и да ни сближат.

5-те зодии, които искат да избягат веднага след сватбата

Приоритизирайте партньора си

С течение на времето, повечето двойки биват погълнати от служебни и семейни ангажименти и сякаш забравяме не само за романтиката, но за връзката си с любимия човек като цяло. Съвсем нормално е да направите любимия човек приоритет. Например партньорът ви се връща от работа, вие вместо да започнете да споделяте напрегнатите моменти от деня или да му връчите децата, посрещнете го с усмивка, целунете го, покажете обичта си. Това е не само романтичен жест, но и възпитаващ децата, защото е хубаво да виждат, че родителите им се уважават и обичат.

Тези два въпроса определят бъдещето на брака ви

Не забравяйте за себе си

Когато искате да си върнете романтиката, това не означава да правите хубави неща само за любимия човек и да забравите какво е важно за вас. Фокусирането върху себе си и страстите си също е от ключово значение за връзката. Позволява ви да имате енергия за любовта, да поддържате вашата увереност, чувственост.

Свързани статии

Припомняне

Още една стъпка за сближаването на партньорите е припомнянето на нежните, чувствени или страстни моменти. Разгледайте стари снимки, видеа от ваши хубави мигове. Отделянето на време, за да си припомните романтичните моменти, които сте споделили, може да възроди това привличане и да ви извади от рутината, в която сте попаднали.

Пресъздайте романтични моменти

Връщането на мястото, на което сте се срещнали за първи път или възстановяването на първата среща, може да предизвика усещането за магията и романтиката, такава, каквато я помните от началото на взаимоотношенията ви. Подобни спомени могат не само да доведат до романтика, но и да направят новите романтични мигове още по-стойностни, добавяйки нови детайли към тях.

Снимка: iStock

Коментирай