Интимно

5 причини да се връщате при бившия отново и отново

Вместо да продължите напред

28.05.2021г. / 09 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Толкова много хора се връщат към бившите си партньори въпреки гнева, въпреки нещастието, което понасят всеки ден. Раздялата изглежда толкова невъзможна, че ги кара да се връщат отново и отново към познатото зло, вместо да продължат напред. Цикълът на страданието се повтаря като в омагьосан кръг, а вие нямате отговорите на въпроса „защо го правя?“.

20 признака, че бившият ви иска да се съберете

Възможните отговори са няколко. Най-честите сред тях са свързани с неосъзнатостта на проблема във връзката и страха от новото и непознатото. Много хора избират комфорта на сигурността в нещастието. То им е познато и са свикнали с него дотолкова, че дори някои смятат, че го заслужават.

Кои са причините да се връщате при бившия си отново и отново?

Все още се надявате на остатъци щастие

Онези моменти, в които сте били заедно, смели сте се, били сте щастливи и сте се радвали един на друг изплуват в съзнанието ви и ви припомнят защо е избухнала любовта между вас. Хващате се за тези моменти и спомени като за последен пристан. Лъжливото усещане, че тези моменти ще се върнат отново и ще възродят любовта ви, ви карат да правите една и съща грешка няколко пъти – да се връщате при човек, с когото щастието вече е някъде в миналото.

Защо ревнувате бившия, след като сте създали нова връзка?

В началото на връзката ви това щастие ви е събрало и е поддържало отношенията ви, но щом то е вече в спомените ви и вместо да го изживявате, вие само се сещате за него, това е знак, че трябва да продължите напред.

Не се отказвате лесно

Никой не иска да се проваля в отношенията си. Дали сте обещание, че ще бъдете заедно. Истински сте вярвали в любовта си. Искали сте всички усилия, които сте положили, да са имали смисъл и значение. Трябва да приемете реалността, за да продължите напред. Не се вкопчвайте в идеята за връзката и щастието, а вижте картината обективно.

6 знака, че бившият е продължил напред

Свързани статии

Оставате заради навиците и традициите

Свикването с бившия ви е толкова дълбоко, че сте готови да се връщате отново и отново, само защото имате общо минало, традиции, свикнали сте да бъдете с него и сте склонни да загърбите проблемите си, за да опитате отново. Надявате се, че този път нещо ще се промени. Повтаряте си, че цялото ви общо минало трябва да има смисъл. Не можете да го загърбите просто така.

Страхувате се от болката от раздялата

Всяка раздяла боли. Знаете това и тази мисъл ви плаши. Събирането на сили за поставянето на край и ново начало е трудно. Затова и много хора решават да опитат, но болката ги кара да се върнат отново при бившия, защото смятат, че този път ще е различно. Страхът от раздялата ги кара да се примиряват с нещастието и болката.

5 начина да разберете дали да се съберете с бившия

Липсва ви сексът

Когато сте имали хармонична връзка във всеки смисъл на това понятие, вероятно ще ви липсва и сексът с партньора ви. Познавали сте се добре. Знаели сте добре какво харесвате и какво ви доставя удоволствие. Не откривате партньор, с когото да си пасвате така добре в леглото. Това ви кара да се връщате при бившия отново и отново.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
titia ( преди 2 години )