Интимно

Майка му купува бебешки дрешки

Ева Кулева очаква вашите въпроси

05.06.2021г. / 06 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Комуникацията в една връзка е от ключово значение, особено когато се отнася за темата „деца“. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ лайф коуч и мачмейкър Ева Кулева отговаря на читателка, която започва да се чувства притисната от своя партньор и неговата майка именно по темата свързана със създаването на общо дете.

Въпрос: Здравейте, на 25 години съм и имам връзка от една година. От известно време той и майка му постоянно ми говорят за дете. Майка му дори купува бебешки дрешки. Чувствам се доста притисната от тяхна страна и под влиянието на това чувство се отдалечавам от него. Не знам какво да направя. Бихте ли ме посъветвали?

Ева Кулева: Разбираемо е, че се чувстваш притисната. Споделила ли си с твоя партньор как се чувстваш? Помолила ли си го да преустанови този натиск и да говори с майка си по въпроса? Ако не си, това е първото нещо, което ти предлагам да направиш. След като си изясниш дали искаш да имаш деца, дали искаш дете точно с този мъж и след колко време. Предполагам, че искаш да имаш деца, след като вече една година си във връзка с мъж, който толкова иска деца (или чиято майка толкова иска деца). Но ако не си напълно сигурна, че искаш да бъдеш майка, помисли по този въпрос.

В България все още се предполага, че всяка жена иска или трябва да иска да бъде майка. Аз вярвам, че това е личен избор и никоя жена не е длъжна да бъде майка, само защото може или защото някой очаква това от нея. Дали това е подходящият мъж, с когото да създадеш семейство, също е много важен въпрос. Ако той не взима предвид твоите нужди и желания, а те притиска, има върху какво да се работи във вашите отношения. Също така фактът, че позволява майка му да се меси така драстично в отношенията ви, също е притеснителен за мен...

И все пак твоя отговорност е да отстояваш себе си и нуждите си и да споделяш желанията си. При открит и ефективен диалог, много неща могат да се променят към по-добро. Когато си изясниш след колко време искаш да имаш деца, говори открито с партньора си и му кажи.

Ако това не го устройва и никой от двамата не е готов да отстъпи, за да намерите решение, което устройва и двама ви, може да е по-добре да се разделите.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmakin

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )