Интимно

10 знака, че наистина сте влюбени

Имате много идеи за срещи

06.10.2021г. / 13 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно всеки все някога се е питал дали е влюбен в човека до себе си или е усещал определени промени, които са му били трудни за обяснение. Как разбираме, че сме влюбени? Може да се случи бързо или пък във времето, но има 10 признака, които са показател за тези емоции. Ето кои са те.

1. Чувствате се по-смели. Любовта може да ни направи по-смели и отворени за нови преживявания, да ни мотивира да надградим свои умения и т. н. Когато се влюбим, можем да разширим представата си за себе си, за живота като цяло. Когато емоциите са споделени, виждаме повече възможности като цяло пред себе си.

2. Любопитството към него/нея е силно. Когато се влюбваме, ние сме склонни да изучаваме всяко движение, жест и дума на човека, който е пленил сърцето ни. Също така се интересуваме от това каква музика харесва, предпочитани цветове, вкусове, всичко, което може да ни разкрие повече за този човек.

Камъни за любов и романтика

3. Усещаш неговата/нейната болка. Още един признак, че сте влюбени в някого/партньора си е когато имате повишено чувство на съпричастност към този човек. Когато той е щастлив и вие сте радостни, когато има трудни мигове вие ги съпреживявате. Същевременно така е възможно да имате желанието да му дадете любовта си по начина, по който той иска, забравяйки за себе си.

4. Имате много идеи за срещи. Влюбеният човек иска да прекарва повече време с обекта на своите желания и има куп идеи как да прекарат приятно времето си заедно.

7 въпроса на първа среща, които помагат разговорът да се развие

5. Забравяте другите си приоритети. Друг признак на влюбване е желанието да прекарваме цялото си време с партньора си, често изключвайки свои приятели, хобита, работата, нашата система за привързаност работи максимално.

6. Повишено желание за секс. Когато сме влюбени, ние сме готови да правим секс почти по всяко време и навсякъде.

10 знака, че и двамата сте готови за брак

7. Вие сте по-привлечени, особено физически. Това се случва благодарение на окситоцина и почти през цялото време, докато сме в компанията на любимия човек ни се иска да го докосваме, целуваме, прегръщаме. Физическата близост причинява повишаване секрецията на свързващия хормон окситоцин в нашия организъм, познат още като „хормонът на любовта“.

8. Чувствате се позитивно за бъдещето. Когато сме влюбени, бъдещето ни изглежда много по-светло, пълно с потенциал, защото знаем, че не сме сами.

Свързани статии

9. Притеснявате се. И това е съвсем нормално. Изпитваме това, което се нарича „паника на привързаност“, особено ако смятаме, че съществува риск връзката да не продължи дълго време или пък емоциите ни да бъдат отхвърлени, да ни изоставят.

10. Чувствате се по-добър човек. Въпреки че самоусъвършенстването и като цяло положителната промяна в поведението не зависят от любовта, то тя със сигурност може да помогне. Положителните емоции ни карат да бъдем по-добрата версия на себе си – ние сме доверчиви, любящи, щедри, мили, търпеливи, прощаващи.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време