Интимно

5 признака, че изобщо не сте готови за нова връзка

Мислите си, че искате нова връзка и имате нужда от такава, но наистина ли сте готови?

17.12.2021г. / 11 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако наскоро сте приключили връзка или дълго сте били обвързани, а сега не сте, нормално е да се чувствате самотни и не особено пълноценни. Много хора изпитват трудности да свикнат с необвързаността си, смятайки положението си за самотно, нещастно и безкрайно изтощително в емоционален смисъл. Ето защо и бързат да се впуснат в нова връзка, за да притъпят болката, да се чувстват отново пълноценни, обичани, желани, в което намират и смисъл.

Кои зодии са най-склонни да скочат в нова връзка след раздяла

Тук е и моментът да се запитате дали сте готови за нова връзка, но наистина. Отговорете си честно на този въпрос. Не е никак лесно да разпознаете сигналите и признаците за това. Трябва да погледнете вътре в себе си, да бъдете честни със себе си и да бъдете истински открити, искрени. Ако го направите, ще ви е по-лесно да разберете дали наистина сте готови за следващата крачка, за следващата любов. Никога не е лесно, особено ако човек се заблуждава, че ако е във връзка ще се чувства по-щастлив и пълноценен.

Ако не можете да си намерите място заради това, че сте необвързани, чувствате се самотни и без цел, не мислете, че обвързването и новата връзка задължително ще попълнят дупките в душата ви. За да разберете дали наистина сте готови за нова връзка, дали е назрял точният момент, вижте признаците, които издават тъкмо обратното – че реално още не сте готови за тази крачка.

7 етапа на новата връзка

Вашият компас постоянно ви насочва към грешните хора

Ако се чудите защо непрекъснато попадате на неподходящи партньори, с които същинско обвързване така и не се получава, то може би компасът ви е погрешно ориентиран. Ако се хвърляте с устрем към всяка възможност за връзка, която се появи на хоризонта, ясно е, че това може да ви изиграва лоша шега. Ако сте истински готови за връзка ще се научите да отсявате неподходящите за вас партньори по простата причина, че ще сте много по-наясно със самите себе си – какво търсите, от какво имате нужда, с какво не бихте се примирили.

Имате нужда от мъж, за да се чувствате щастливи

Това е едно от най-лъжливите и погрешни схващания, които доказват, че не сте готови за връзка. Ако не се усещате комфортно в необвързаността си и я наричате самота, ако имате нужда от друг човек, за да се чувствате пълноценно вместо да сте пълноценни сами със себе си, това е знак да изчакате. Истината е, че никой друг не може да ни направи щастливи, ако ние самите не сме щастливи в кожата си, с живота си и с положението, в което се намираме тук и сега. Ако се хванете за мъж, като удавник за сламка, очаквайки, че той ще излекува наранената ви душа, вероятността да удавите връзката е голяма.

6 знака, че сте готови за нова връзка

Вярвате, че можете да спасите партньора си

Много жени имат инстинкт за спасение на мъжете до тях. Той е породен от майчинската им природа, функцията да дават живот и да го закрилят. Подсъзнателно това може да ви тласка към погрешни избори, вярвайки, че дори най-„счупеният“ партньор може да бъде спасен. През цялото това време на празни усилия вие всъщност вредите само на себе си. Потапяте се в нещастни връзки, които счупват още повече вас самите.

Търсите някой, който да ви спаси

Съществува и обратният вариант – вие да се нуждаете от спасение, което да търсите в обвързаността и новата връзка. Това действа отблъскващо на много мъже, а и жени. Прекалено тежък е товарът на отговорността да спасиш някого. Всеки има слаби страни и моменти, и често се чувства изгубен. Ето защо е трудно да бъде спасител за някой друг. Ако се държите като жертва във връзките си, не се учудвайте, че са неуспешни.

5 причини да не сте доволни от новата си връзка

Търсите някой, който да ви допълва

Ако се чувствате незавършени, сякаш сте непълноценна личност, когато не сте обвързани, това е знак да изчакате с обвързването. Новата връзка вероятно няма да ви даде сила и стабилност, а ще ви подтикне да се вкопчите в нея. Ще бъдете готови само когато проумеете истински, че не ви трябва друг човек, за да се чувствате пълноценни. Единственият човек, с когото трябва да сте в хармония без значение дали сте обвързани или необвързани, сте самите вие.

Коментирай
Свободно време