Интимно

Как оправдаваме мъжете, които не си заслужават

И това ни кара да бъдем в нездравословни взаимоотношения

13.01.2022г. / 10 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато попаднем за пореден път на грешния мъж, отново се замисляме какъв е този наш късмет винаги да избираме такива мъже, които нямат добър профил, които не си заслужават времето, емоциите ни, особено ако желанието ни е да създадем сериозна връзка.

Попадайки в нездравословни за нас взаимоотношения, ние често оправдаваме въпросните мъже за това как се отнасят към нас. Ето 6 начина, по които го правим най-често.

„Но той е толкова секси.“

И вероятно е добър в секса, но не е единственият мъж, който може да задоволи желанията ви, който ще ви привлича в уникална външност. Когато обаче се позабавлявате с него, с времето ще осъзнаете, че хубавият секс и визия не са достатъчни, ако мъжът не си струва като личност. Разбира се това не важи за онези случаи, в които не търсите сериозно партньорство.

Как да разберете дали някой ви харесва според зодията му

„Но аз все още го харесвам! Нека да му простя.“

Не! Той не си заслужава прошката ви. Ако някога ви е изневерил или ви е показал неуважение и липса на интерес по някакъв начин, накарал ви е да се чувствате зле, не очаквайте положителна промяна. По отношение на изневярата може би е добре да се запитате защо не е положил усилия да обсъди сексуалните ви проблеми с вас или във връзката като цяло, защо не се е борил за взаимоотношенията ви, а е избрал по-лесния път на изневярата.

„Той просто преминава през фаза, период.“

Отново оправдаваме нечие поведение или липса на интерес. Да, той може да има труден период в живота си, но това как преминава през него е показател за личността му.

По какво се разбира, че във връзката ви има безусловна любов?

„Мога да му помогна да се промени!“

Не можете или поне доста трудно бихте повлияли положително на човек със зависимости. Насилниците никога не се променят, както и мъжете, на които изневярата е в гените им.

Свързани статии

„Просто няма никой друг, от когото наистина се интересувам, затова на този етап ще бъда с него.“

Как се чувствате в тази връзка? Никоя връзка не може да ни задължи да бъдем в нея, ако тя не ни носи удовлетворение, а само посредственост, постоянни компромиси само от едната страна, липса на развитие на връзката. Понякога толкова се увличаме да бъдем във взаимоотношения с мъж, който не си заслужава, че не забелязваме по-добрите възможности край нас.

„Никога няма да намеря някой като него.“

Поредната заблуда, на една силно влюбена жена, която вероятно дълго време не е имала партньор. Само защото сте свикнала с него, той е невероятно харизматичен и страстен в леглото, може би дори е добре кариерно реализиран, не означава, че няма по-подходящ за вас мъж. Това вярване ви поставя в много лоша ситуация и любовен капан.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 2 години )
mujut , kogoto obojavam si zaslujava , i o6te kak ....toi e nad podobno mislene i povedenie
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 3 rate down comment
Анонимен ( преди 2 години )
К-ва е тая безсмислена статия - сава само за умствено-изостанали, които едва ли биха я прочели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Дрън дрън ( преди 2 години )
И в крайна сметка, рано или късно щом някой не си заслужава си го получава!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар