Интимно

5 показателя, че сте прекалено егоистични във връзката си

Признаци, че поставяте фокус върху себе си

02.02.2022г. / 15 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки човек носи своето его. При някои то е по-изразено, при други – по-притъпено и не толкова осезаемо влияе върху думите и действията. Егоизмът е една от най-човешките черти, които абсолютно всеки човек без изключение проявява малко или повече. Ако някой ви обвини, че сте егоисти, вероятно моментално ще отречете, защото това е първата реакция, която идва на всеки. Никой не иска да признае, че се държи егоистично, но истината е, че в даден момент всеки човек проявява егоизъм и търпи егоистичното поведение на другите – партньори, роднини, приятели, колеги.

5 признака, че партньорът ви е погълнат от себе си

Да имаш връзка с егоистичен партньор е едно от най-трудно преодолимите предизвикателства, на които не всяка любов може да устои. Някога мислили ли сте дали реагирате прекалено егоистично в дадени ситуации? Ако не сте, време е да се запознаете с признаците, които показват проява на егоизъм във връзката. За да се справите с тях най-напред е важно да ги регистрирате, осмислите и контролирате. Това ще ви помогне да сте по-добър партньор на половинката си.

Ако се чудите дали понякога сте голям егоист, ето и петте признака за това.

1. Приемате партньора си за даденост.

Егоистичното поведение се проявява не само в желанието си да имате повече, да контролирате, да взимате надмощие над партньора си. То може да се прояви и в това, че го взимате за даденост, което ви кара да не се стараете за връзката си, а да не мерите думите и действията си. С това наранявате партньора си, карате го да се чувства неоценен, а това предизвиква натрупване на напрежение.

5 червени флага, за които да следите по време на секс

2. Настоявате винаги да сте прави.

Постоянната борба за надмощие е един ефективен начин бързо и лесно да унищожите връзката си. Ако непрекъснато настоявате вашето мнение да се чува, вие да сте прави при всички обстоятелства, създавате непрекъснато напрежение във връзката. Играта на губещи и печеливши не е рецепта за устойчивост в отношенията. Това е предпоставка за влошаване на отношенията. За да има хармония между вас е нужно да има и равенство. Ако постоянно се опитвате да печелите във всеки спор и да налагате мнението си с дълбокото убеждение, че никога не грешите, това определено е егоистично поведение.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )