Интимно

4 причини да се влюбвате в егоист или нарцис

Защо сте привлечени от този тип мъже отново и отново

22.06.2022г. / 09 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отгледани сте от нарцистичен родител

Има голяма вероятност единият ви родител да е проявяват определени нарцистични черти от характера, които са формирали модели на поведение и привличане у вас. До голяма степен сте свикнали с това поведение и го търсите у партньорите си. Израснали сте в известна степен на подчинение спрямо контролиращ авторитет и несъзнателно пренасяте този модел във връзките си. Въпреки че връзката ви с родителите не е романтична, тя формира желанията и стремежите ви в любовта и връзките. И тъй като родителите са основният източник на безусловна любов и създаване на усещане за безопасност, връзките с нарцистичен партньор създават именно такова усещане, преди всичко в началото на връзката.

5 показателя, че сте прекалено егоистични във връзката си

Имате прекалено изявено чувство на съпричастност и емпатия

Нарцисите и емпатите са две тотални противоположности. Ето защо и в повечето случаи се привличат. Нарцисите имат нужда от внимание и обгрижване, а емпатите проявяват разбиране към всяко действие на нарцисите, включително негативните подходи. Хората с развито чувство на съпричастие са склонни да прощават, да обгрижват, да се раздават докрай, без да очакват нещо в замяна.

Свързани статии

Жертвате нуждите си в името на любовта

Още една възможна причина за това да се влюбвате постоянно в егоистични и нарцистични мъже е склонността ви да жертвате собствения си комфорт и нужди в името на любовта. Чувствате се зависими, изпразнени от смисъл, ако не сте във връзка, която да ви терзае. Така сте свикнали. Даването е нещото, което правите най-добре и което смятате за редно, когато сте във връзка. Не осъзнавате, че то е едностранно във вашия случай. Чувствате се недооценени, негодувате, ядосвате се, изпитвате гняв, но партньорът ви намира начин да го потуши.

5 червени флага, за които да следите по време на секс

Мислите, че сте недостойни за любов

Има голяма вероятност да имате ниско самочувствие, което да ви пречи да се борите за онова, което заслужавате в любовта. Примирявате се с по-малко. Съгласявате се да поемате вината. Неуверени сте и партньорът ви се възползва от вашата уязвимост.

Коментирай