Интимно

10 положителни черти, които да търсите в новия си партньор

Добрите умения за комуникация

11.08.2022г. / 12 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Може би няма човек, който да не търси любовта, партньора, с когото да изгради стабилна връзка. Новите взаимоотношения са предизвикателство. Още на ниво опознаване следим за положителни и отрицателни черти в другия. Кои 10 положителни черти е добре да има следващият ви партньор и защо?

1. Добро чувство за хумор. Животът ни е постоянно предизвикателство, така че в една любовна връзка имаме нужда от някой, който може да ни накара да се смеем. Доброто чувство за хумор обикновено е характерно за хората, които намират начин да останат позитивни и в трудни ситуации, което е важно за справянето с тях. 

Как да бъдете по-добра половинка на любимия си?

2. Зрялост. Едва ли има човек, който иска да има връзка с партньор, който се държи по детски му липсва отговорност. Още една положителна черта, която е добре да търсите в новата си половинка е това да има равнопоставеност, а не вие да бъдете родителят, който сам поема отговорностите и се грижи за връзката и другия. 

3. Емпатия. В една връзка се нуждаем и от партньор, който знае през какво преминаваме, когато ни е трудно. Когато той е насреща, за да ви окаже безусловната си подкрепа, тогава означава, че е емпатичен.

Колко време е нужно, за да се влюбите?

4. Излъчва позитивност. И мисли по този начин. Още една положителна черта, която е важно да търсим в следващия си партньор. Позитивността винаги побеждава негативното мислене. Тя не позволява да се отчайваме, а да имаме градивни планове за бъдещето.

5. Надеждност. Тя може да се изрази по много начини. Дали можем да имаме доверие на партньора си, дали и доколко е отговорен към връзката ни, можем ли да разчитаме на него или имаме колебания, че е подходящ за създаване на семейство и т.н.

6. Независимост. Това означава някой да взима решенията за живота си сам, а не под влиянието на роднини и приятели. Да не е зависим финансово от партньора си, роднини, да има градивни интереси и занимания.

13 истини за връзките, които никой няма да ви каже

7. Добра комуникация. Започвайки нова връзка, споровете рано или късно се появяват. Тогава е важно да наблюдавате как партньорът ви преминава през тях. Дали е агресивен словесно и физически към вас или умее да разрешава ситуацията без да ви нарани. Добрата комуникация си личи и не само по време на конфликти, но и през останалото време. Как и дали споделяте, страхувате ли се да бъдете себе си и да изкажете мнението си или имате свободата да го направите.

Най-лошите неща, които казвате на партньора, без да го осъзнавате

8. Обича да се забавлява. Забавленията не са само нощни заведения. Ако за вас е важно да ходите на театър, концерти, кино, обичате да пътувате и имате други приятни занимания, с които се разтоварвате, важно е и и новият ви партньор да има допирни точки с вас.

Ако се разминавате в забавленията, как ще внасяте разнообразие във връзката ви, как ще се преоткривате един друг?

Свързани статии

9. Желание за интимност. Много хора свързват интимността само със секса, но тя е повече от това. Близостта е нежност един към друг, малките жестове, гушкането, държането за ръце, споделянето, целувките.

10. Сила на характера. Още една положителна черта, която е важна. Невинаги можем да избегнем трудностите и е нормално те да окажат влияние върху нас. Но силата на характера не им позволява да действат разрушително върху живота ни. За някои мъже е трудно да преодолеят кризисни ситуации и тогава прибягват от лоши навици, които разрушават живота им. 

Коментирай