Интимно

5 причини защо привличате мъже, които ви правят нещастна

Вие винаги сте в ролята на човека, който жертва себе си в името на любовта

19.09.2022г. / 14 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма жена, която да не иска да има до себе си мъж, който да я обича, уважава, да се грижи за нея, да я оценява като човек и партньорка. Разочароващо е, когато в даден момент осъзнаем, че сме попаднали на поредния мъж, който ни прави нещастни, защото не ни дава онези неща, от които се нуждаем, за да сме щастливи в любовта.

Нормално ли е да привличаме към себе си мъже, които са недостойни за любовта ни? Защо се случва отново и отново?

Вижте 5 възможни причини да се влюбвате в грешните мъже.

1. Не вярвате, че сте достойни за любов

Това може да се дължи на семейната среда, в която сте израснали. Възможно е вашите родители да не са имали хубава връзка, баща ви да не е уважавал майка ви, към вас да е имало дефицит на внимание, подкрепа, обич. Да сте били често упреквани за разни неща. Това води до ниска самооценка и погрешното очакване, че партньорът ви ще запълни вашата празнота. Тази стратегия ще ви кара да избирате мъже, които няма да са подходящи за вас, но вие ще оправдавате постоянно тяхното лошо поведение.

5 важни стъпки за изграждане на любовна комуникация

2. Правите предположения въз основа на усещане

Толкова сте съсредоточени върху усещането за силно привличане с даден партньор, че пренебрегвате очевидните червени флагчета по време на процеса на запознанства. Толкова искате да имате сериозна връзка и любимият ви човек да показва любов и уважение към вас, че се втурвате твърде бързо в отношения с мъж, казвайки си, че с времето, това, което не ви допада ще се промени.

Внушавате си, че между вас има силно привличане, че този път е истинско.

7 знака, че партньорът ви е контролиращ

3. Вие винаги сте в ролята на човека, който жертва себе си в името на любовта

Това може да се дължи на факта, че някога е трябвало да направите жертва в името на вашето семейство, имали сте родител, който е бил болен, зависим, депресиран. Възможно е също така да се е изисквало от вас да се грижите за по-малки брат или сестра. Без значение от обстоятелствата, вие на подсъзнателно ниво сте приели, че за да заслужите нечия любов и внимание, трябва да се откажете от нещо, за да се погрижите за другите.

В любовен план това означава, че ще избирате мъже, които ще очакват винаги вие да задоволявате техните нужди и желания, да се жертвате, докато те няма да бъдат толкова или изобщо даващи към вас.

Свързани статии

4. Имате ниско самочувствие

Ниското самочувствие ви кара да толерирате мъже, които не се отнасят с уважение към вас, защото това съответства на това, което чувствате към себе си. Не вярвате, че заслужавате по-добро и установявате, че се задоволявате с първия мъж, който прояви интерес и внимание към вас. Също така е възможно често да се извинявате за поведението си, когато дори не сте виновни. Ниската самооценка и липсата на любов към себе си, винаги привлича към нас недостойни партньори в любовта.

7 признака, че връзката ви е обречена на провал

5. Избягвате конфликтите и важните разговори

Когато избягвате конфликти и не говорите за това, което ви притеснява, можете да се окажете във връзка с мъж, който смята, че сте щастливи от случващото се помежду ви. Избягването на обсъждането на проблемите във връзката не ги прави по-малки, те не изчезват. Много жени не искат да поемат провеждането такива разговори и от страх да не бъдат изоставени от партньора си.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Жена ( преди 1 година )
Така е! Написаното е вярно, за съжаление аз съм от тези жени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар