Интимно

Защо не успявате да се влюбите в перфектния мъж?

Когато мъжът е идеален на хартия, а вие не сте привлечени от него

24.11.2022г. / 09 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки иска щастие в любовта. Ако и вие сте от тези, които се надяват да намерят перфектния партньор, с когото да бъдат в истинска хармония, не сте сами.

Представите за перфектния партньор обикновено включват списък с качества, които мъжът трябва да притежава. Възможно е да срещнете такъв човек, който да отговаря на всички критерии, но по някаква причина той не привлича сърцето ви по начина, по който се очаква това да се случи, въпреки че изглежда идеален за връзка.

Каква е причината да не откривате подходящ партньор?

Защо не можете да се влюбите в перфектния мъж?

Критериите за перфектния мъж не са ваши критерии

Критериите за идеалния партньор се определят негласно от обществените нагласи и социалните стереотипи. Обикновено се смята, че перфектният мъж трябва да е интелигентен, с чувство за хумор, с добра професия и положение, да не пие и да няма пороци, да е внимателен към жената до себе си. Всичко това е прекрасно, но по някаква причина, когато срещнете такъв прекрасен на пръв поглед мъж, вие изобщо не сте привлечени от него. Може би една от причините за това е, че тези критерии не са толкова важни за вас и не вълнуват сърцето ви, както други качества, които търсите в мъжа.

Не сте готови

Много хора търсят любовта, без да си дават сметка, че не са готови за нея. Има етапи и периоди в живота, които ни карат да оставим нещата на пауза за малко, да се хармонизираме със самите себе си, да обърнем внимание на истинските си нужди и да разберем и осъзнаем предходните си грешки. И точно в такива моменти има вероятност да не сте готови да се влюбите, макар пред вас да стои перфектният потенциален партньор.

7 признака, че се срещате с грешния човек

Няма химия

Една от най-очевидните причини сърцето ви да е безразлично към иначе перфектния мъж, който стои пред вас е, че просто няма химия. Дори той да е идеален според критериите ви, вашите и тези на обществото, щом няма химия, любов трудно би избухнала. За да се разпали огън е нужна искра. Ако липсва страст, дори перфектният мъж не би привлякъл сърцето ви.

Обичате някой друг

Има ситуации, в които вече сте загърбили една връзка, но сърцето ви още принадлежи на бившия ви. В такива моменти е трудно да се влюбите отново, дори да става дума за перфектния на хартия мъж. Възможно е и да сте привлечени от мъж, който съвсем да не отговаря на представите за идеален партньор, което пречи да обърнете внимание на този, който всъщност покрива критериите.

Неща, които се случват, когато срещнем точния партньор

Едно е сигурно – в любовта критериите за подбор на партньор са важни, но не са единственият фактор, който може да ви помогне да създадете връзка. Ако слушате сърцето си, но съумеете да преценявате и с разума си, ще ви е по-лесно да разширите кръгозора си и да отворите съзнанието си за нова любов.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )