Интимно

Защо мъжът ви се държи грубо с вас?

Вероятно той вече не ви уважава

13.03.2023г. / 16 19ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно тази тема е достатъчно деликатна и тези от вас, които са подложени на унижение отстрана на човека до тях, рядко са склонни да споделят. Постоянните забележки, язвителни коментари и злепоставянето пред близки и приятели могат да помрачат доскорошното ви семейно щастие и да поставят връзката ви пред сериозно изпитание. Ако се питате по кой път да поемете и каква може да е причината за това поведение от страна на любимия ви човек, в следващите редове ще ви предложим няколко възможни отговора на тези въпроси. Ето ги и тях:

Променете своите реакции

Ако толерирате неуважителното поведение на мъжа ви, той може да разчете това като сигнал, че всичко е наред и това да продължи. Едва ли можете да очаквате подобряване на ситуацията, ако не се намесите и не прекъснете по някакъв начин този порочен кръг на унизително поведение. Дори и да не сте допринесли за неговото отношение, за да се промени то, първата стъпка е да помислите как да контролирате реакциите си. Променяйки вашето отношение към него, вие ще успеете да промените и неговото към вас.

Ако уважението между вас вече е в миналото

Ако в началото на връзката ви сте имали взаимно уважение, а сега не е така, вероятно нещо се е случило. Между вас е застанал някакъв фактор, който е и причина за промяна на ситуацията. Замислете се дали мъжът ви ви е правил забележки или пък е изтъквал ситуация, която го е подразнила. Направете си ретроспекция и помислете в кой период той е започнал да се държи по този начин.

Не сте поставили граници

Ако неуважителното поведение винаги е било част от отношението му към вас, вероятно причината се корени в неговия характер и вашата неспособност да поставите граници. Ако се подценявате и страдате от липса на самочувствие, вероятно сте се примирили с това негово поведение още в началото на връзката ви, вместо да му покажете коя сте и какво е мястото, което заслужавате. Без да искате вие сте му дала да разбере, че вие сте окей с това отношение. В резултат на това, той не вижда проблем във вашите взаимоотношения, а вашите скандали и недоволство най-вероятно го изумяват.

Мъжът ви е подложен на стрес

Замислете се дали напоследък любимият ви не е подложен на стрес, в размери, по-големи от обичайните. През последните месеци икономическата ситуация и инфлацията в световен план са високи. Много семейства преминават през този труден период и съвсем вероятно е мъжът ви да изпитва психологическо напрежение, особено ако той е човекът, който подсигурява финансите за семейството. За повечето мъже е нетипично да споделят за проблемите си, дори и на най-близкия им човек, в лицето на любимата жена. Твърде вероятно е той изобщо да няма представа как се чувствате.

Той смята, че вие нямате проблеми

Невъзможността да се справи с чувствата и емоциите си, вероятно кара мъжа ви да се чувства объркан. Когато обаче става въпрос за вас, той си мисли: „Ти нямаш проблеми. Аз имам проблеми.“ Вероятно той омаловажава вашата работа, грижата ви за дома и децата, тъй като смята, че това не са толкова важни неща, в сравнение с подсигуряването на прехраната от негова страна.

В неговите очи, той ви помага

Свързани статии

Ако сте му споделяли вашите тревоги и страхове, сигурно той ви е давал съвети как да постъпите. В неговите очи, той се е опитал да ви помогне, да ви посъветва, но вие не сте взели под внимание тези негови опити и той се е отказал да ви слуша.

Уморил се е да се грижи за вашата връзка

На повечето хора им се налага да се държат по определен начин с всички „други“ във външния свят – колеги, приятели, дори роднини. Когато обаче мъжът ви се прибере у дома, тези „задръжки“ падат и той спира да се съобразява. Вероятно се отнася грубо и неуважително с вас, тъй като просто е спрял да се грижи за вашите взаимоотношения и да отдава време и енергия за връзката ви.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Нел ( преди 1 година )
Предлагам ви още два варианта:1. Той е *** идиот2. Има си друго вдъхновение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )