Меню

Пълнозърнести палачинки

15 август 2015 | 11:51 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 яйца, разбити

¼ чаша рапично олио

2 чаши кисело мляко

2 чаени лъжички сода за хляб

½ чаша пшеничен зародиш

½ чаена лъжичка сол

1 и ½ пълнозърнесто пшеничено брашно
1 ч.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

В средно голяма купа смесете яйцата с олиото и млякото. Разбъркайте сухите съставки – содата, зародиша, солта и брашното. Пресейте ги заедно, разбъркайте и смесете с мокрите съставки. Разбийте с миксер.

Загрейте котлон на средна температура. Намазнете съвсем леко тигана и печете палачинките една по една като изсипвате по един малък черпак от тестото. 

Гарнирайте със сладко по желание.

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай