Готварство

Пиле Жулиен

11 Дек 2012 | 11:50 |
Рейтинг:
Пиле Жулиен

Продукти:

  • 300-400 г пилешко филе
  • 200 г шунка
  • 100 г топено сирене
  • 120 г заквасена сметана
  • 3-4 кисели краставички
  • 200 г гъби консервирани
  • сол
  • черен пипер
  • горчица (по желание)
  • пресен магданоз или босилек за украса

Приготвяне:

Всички продукти се нарязват на тънки лентички, т. нар. жулиени. Първо в тиган се запържва пилешкото месо, докато се получи златист цвят, като към него прибавяте и малко черен пипер, запичайки ги заедно. След него, в тигана запържвате нарязаната шунка заедно с гъбите и киселите краставички. Отново пържите до получаване на леко златист цвят, след което добавяте пилешкото месо. Пържите няколко минути, а накрая прибавяте сметаната, топеното сирене, сол на вкус, по желание и горчицата. Готвите ястието, докато топеното сирене се разтопи хубаво и стане на плътен сос.

Накрая всяка порция от ястието се украсява с по стръкче магданоз или лист босилек.

Добър апетит!

Снимка: авторът

Опитайте още: