Готварство

Пиле с картофи и синьо сирене

01 Фев 2013 | 10:02 |
Рейтинг:
Пиле с картофи и синьо сирене

Продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 1 кг картофи
  • 500 мл бира
  • 3 с.л.маргарин
  • 1 пилешки бульон
  • 150 г топено синьо сирене
  • олио
  • подправка за пиле (Пикантина)
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол

Приготвяне:

Разрязва се добре измитото пиле през гърдите и се разтваря. Посолява се, намазва се с маргарин, червен пипер и подправката за пиле. Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на едро. Поръсват се със сол, черен пипер и чубрица, слагат се в тава намазана с олио. Върху картофите се поставя пилето, бульонът, слага се бирата и топеното синьо сирене. Завива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 90 минути. След което се маха фолиото и се оставя във фурната за около 30 минути с пуснат вентилатор, така че месото да стане златистокафяво.

Добър апетит.

Авторът на рецептата е Десислава Декова, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още: