Готварство

Гювече с карначе

10 Окт 2013 | 12:30 |
Рейтинг:
Гювече с карначе

Продукти:

  • 150 г карначета
  • 1 голям картоф сварен
  • 100 г сирене
  • 2 яйца
  • 1 чушка червена
  • 4-5 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. чубрица
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Приготвяне:

Картофът и чушката се нарязват на дребно, осоляват се и се слагат на дъното на гювечетата. Прибавя се сиренето, доматеното пюре, подправките. Най-отгоре се слага карначето. Гювечето се слага в студена фурна (не предварително загрята) и се пече на 170 градуса, докато се запекат добре карначетата. След това най-отгоре се чуква по едно яйце и се пече до готовност.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Опитайте още: