Готварство

Пилешки бутчета с топено сирене, гъби и картофи

02 Юни 2019 | 05:30 |
Рейтинг:
4 от 7 гласа
Пилешки бутчета с топено сирене, гъби и картофи

Продукти:

  • 6 пилешки бутчета
  • 1,5-2 кг картофи
  • 1 кг пресни гъби
  • 500 мл сметана за готвене, но не сладка
  • 50 г масло
  • 2 глави лук
  • 200 г топено сирене, като може да комбинирате и със синьо сирене
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Бутчетата се слагат в тавичка или йенски съд, който предварително е намазан с малко масло. Гъбите, лукът и картофите се нарязват и се слагат при месото. Заливат се със сметаната и се слагат във фурната при около 180 градуса. Когато месото и зеленчуците са почти готови се добавя и топеното сирене, нарязано на колелца.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu