Готварство

Постна манджа с патладжан

13 Мар 2014 | 12:05 |
Рейтинг:
Постна манджа с патладжан

Продукти:

  • 5-6 патладжана
  • 2 моркова
  • 400 г пресни гъби
  • 3 червени чушки
  • 6 скилидки чесън
  • 2 глави стар лук
  • 2 супени лъжици доматено пюре (или два домата)
  • няколко стръка магданоз
  • 150 г кашкавал ( по желание)
  • сол, черен пипер

Приготвяне:

Нарежете патладжаните на кубчета, посолете ги и ги оставете за около половин час да се оттече горчилката от тях. През това време нарежете лука, чушките, морковите и гъбите. Загрейте малко мазнина в тенджерата и сложете лука да се задуши заедно с морковите. Като поомекнат добавете и останалите зеленчуци заедно с патладжаните.

Ако е необходимо добавете малко вода или зеленчуков бульон. Когато яденето е почти готово, сложете нарязания чесън, сол, черен пипер и доматеното пюре. Сервирайте с поръсен пресен магданоз. Пожелание ястието може да се изсипе в тавичка, да се настърже кашкавал и да се запече за няколко минути.

снимка: photl.com

Вижте още: