Меню

Постна манджа с патладжан

13 март 2014 | 12:05 | Михаела Лазарова
Добави в любими
5-6 патладжана
2 моркова
400 г пресни гъби
3 червени чушки
6 скилидки чесън
2 глави стар лук
2 супени лъжици доматено пюре (или два домата)
няколко стръка магданоз
150 г кашкавал ( по желание)
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжаните на кубчета, посолете ги и ги оставете за около половин час да се оттече горчилката от тях. През това време нарежете лука, чушките, морковите и гъбите. Загрейте малко мазнина в тенджерата и сложете лука да се задуши заедно с морковите. Като поомекнат добавете и останалите зеленчуци заедно с патладжаните.

Ако е необходимо добавете малко вода или зеленчуков бульон. Когато яденето е почти готово, сложете нарязания чесън, сол, черен пипер и доматеното пюре. Сервирайте с поръсен пресен магданоз. Пожелание ястието може да се изсипе в тавичка, да се настърже кашкавал и да се запече за няколко минути.

снимка: photl.com

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай