Готварство

Карфиол с шунка и кашкавал

26 Апр 2014 | 16:05 |
Рейтинг:
Карфиол с шунка и кашкавал

Продукти:

  • 1-2 глави карфиол
  • 2 връзки пресен лук
  • 150-200 г шунка
  • 150-200 г кашкавал
  • 200 мл сметана течна
  • сол, черен пипер
  • няколко листа босилек
  • масло или зехтин

Приготвяне:

Измийте карфиола и го накъсайте на розички. След това в подсолена вода го кипнете за около 15 минути. След това го отцедете  и  сложете в тавичка. Около него се слагат лукът, босилекът, малко зехтин или масло, сол, черен пипер, шунката и сметаната. Покрова се с фолио и се пече до готовност, когато карфиолът съвсем омекне се поръсва с кашкавал и се пече до златиста коричка. 

Снимка: hauteapplepie.com