Готварство

Пълнени патладжани с колбас и моцарела

18 Авг 2014 | 15:15 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Пълнени патладжани с колбас и моцарела

Продукти:

  • 1 кг патладжани
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 400 г колбас по избор или шунка
  • ¼ чаена лъжичка чесън гранули (или пресен)
  • щипка черен пипер
  • 2 супени лъжици галета
  • 2 чаши сос за спагети (доматен)
  • 1 чаена чаша сирене моцарела, нарязано
  • 1 яйце, разбито

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и нарежете патладжаните по дължина на половини. Запечете ги върху хартия за печене за около 30 минути, след което ги извадете и оставете да изстинат леко.

Междувременно запържете колбаса или шунката в тиган на средно висока температура, след което отцедете мазнината. Поставете месото в купа и го смесете с подправките. Разбъркайте в галетата накрая и добавете соса за спагети, моцарелата и разбитото яйце. Разбъркайте много добре.

След като патладжанът се охлади достатъчно, издълбайте месестата му част, за да се получи място за пълнене, наподобяващо лодка. Нарежете на едро месото на патладжана и смесете с останалата смес. По желание можете да настържете още моцарела отгоре или пък пармезан.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или докато стане с кафява коричка.

Време за приготвяне: 1 час и 20 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още: