Готварство

Мусака с колбаси и картофи

19 Авг 2014 | 11:45 |
Рейтинг:
Мусака с колбаси и картофи

Продукти:

  • 500 г колбаси
  • 1 кг картофи
  • 500 г домати
  • 2-3 големи глави лук
  • сол, черен пипер, червен пипер
  • 50 мл олио
  • За заливката:
  • 3 яйца
  • сол на вкус
  • 1 кофичка кисело мляко
  • половин супена лъжица брашно

Приготвяне:

Нарежете на ситно лука и го задушете в малко мазнина. Добавете към него и колбасите, нарязани на тънки кръгчета, а след това и картофите, също нарязани на кръгчета. Гответе около 3-4 минути и след това сложете нарязаните домати, сол, черен пипер, червен пипер и магданоза. След около 5 минути изсипете сместа в тавичка за печене.

Добавете малко количество вода или бульон и печете на 200 градуса до готовност на картофите. Остава да залеете със заливката. Когато хване златиста коричка, ястието е готово за сервиране.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още: