Меню

Крем с маскарпоне за специални случаи

4 януари 2013 | 11:21 | Аз жената
Добави в любими
маскарпоне – 1 кофичка
жълтъци – 3 броя
белтъци – 3 броя
захар – 5 супени лъжици
ром – 2 капачки
декорация – цветен оризон

Продукти
Приготвяне

Маскарпонето е доста тежко и една кофичка е доста малко количество – по мое мнение. А понеже е и доста скъпо, в сравнение с цеденото кисело мляко, затова е кръстено и за специални случаи! Ако питате мен, с цеденото кисело мляко също се получават вълшебства за най-специални случаи. А както напоследък пишат на тавана „имитация“ и трябва да си висок поне 2 метра и да имаш шия като на подводница е най-добре да си го изцедиш сам.

Заради количеството използвах крема от маскарпоне за украса на сладкиш, а не за цяла торта с няколко блата.

А за да не е толкова маслено и тежко, добавих му яйца и се получи много приятен и лек крем. Може да се напълни в чашки с плодове или да се декорира с шоколад.

Кремът с маскарпоне става много лесно. Отделяте белтъците от жълтъците. Разбивате жълтъците с миксер, добавяте към тях захарта. Сложете например 5 супени лъжици. Добавете маскарпонето и отново разбийте. Опитайте, ако ви се вижда недостатъчно сладко, прибавете още захар и рома.

Накрая добавете белтъците разбити на сняг (с щипка сол). Разбъркайте не с миксер, а с шпатула или лъжица и правете с крема каквото пожелаете.

Най-вече поканете гости и го изяжте.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 11 години )
Това да беше най-отровното, което ядем - добре щеше да е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 3 rate down comment
Читателка ( преди 11 години )
Стига сте писали рецепти със сурови яйца!!! Изключително опасно, ако не са термирани.Не сте ли чували за салмонелоза?????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар