Меню

Галет с ябълки

4 ноември 2013 | 12:25 | Михаела Лазарова
Добави в любими
Необходими продукти за 8-10 парчета:
250 г брашно
120 г меко  масло
60 г пудра захар
1 яйце
ванилия на вкус
2 ябълки
1/2 ч. л.  канела
4 с. л. мед
1 белтък 
захар за поръсване

Продукти
Приготвяне

В купа разбъркайте маслото и захарта с помощта на дървена лъжица. Добавете яйцето и ванилията. Постепенно сипвайте брашното на части и омесете меко тесто. Застелете плота с хартия за печене и я поръсете с брашно. Поставете отгоре тестото и разточете, като се стараете да се получи кръг.

Нарежете ябълките на полумесеци. Загрейте фурната на 180 градуса. Подредете резенчета ябълки върху тестото като оставите краищата поне 3-4 см непокрити. Прегънете краищата навътре към центъра, като си помагате с хартията за печене. Поръсете ябълките с мед и канела, а тестото намажете с белтъка и го поръсете със захар.

Преместете внимателно галета с помощта на хартията за печене в тавата и сложете във фурната. Печете в продължение на 30-35 минути или до златисто.

Рецептата е от предаването „Домашни рецепти с Йоли“.

Опитайте още:

Снимка: Copyright Fox International Channels

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай