Меню

Бонбони с бял шоколад

24 май 2021 | 05:42 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г бял шоколад
5 супени лъжици меко масло 
3 супени лъжици течна сметана
щипка сол
1 с.л. ликьор – по желание
1/2 чаша пудра захар
около 200 г бял шоколад за украса на бонбоните
190 мин

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне

В подходяща купа сложете начупения шоколад, маслото, сметаната и солта. Разтопете всичко на водна баня или в микровълнова фурна, докато съставките се комбинират добре. Шоколадовата смес не бива да завира, а просто шоколадът да се разтопи добре.

След това прибавете ликьора и хубаво разбъркайте. Когато сместа е със стайна температура, поставете върху купата свежо фолио така, че да се допира до самата смес, да я покрие плътно. След това сложете купата в хладилник за поне час, докато стегне хубаво.

С помощта на лъжичка гребвайте от охладената смес за бонбоните и оформете в дланите си топчета, но преди да вземете в ръцете си от нея, поръсете върху тях малко пудра захар. Нека всеки бонбон леко се оваля в този фин захарен прашец. Подредете оформените топчета в чиния и ги сложете да стегнат за няколко минути в хладилник.

Следва да потопите всеки бонбон в разтопения шоколад. Украсете с ядки, настърган шоколад или друго. Готовите бонбони може да поставите в хладилник за още няколко минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай