Меню

Мусака с риба тон

20 юли 2010 | 15:37 | Аз жената
Добави в любими
1-1.300 кг картофи
2 кутии риба тон (едната кутия да е около 200 г)
1 глава стар лук
3 кисели краставички
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица микс от „10 зеленчука“
1 супена лъжица чубрица

Продукти
Приготвяне

Нарязвате картофите на малки кубчета, както и лука и киселите краставички. Слагате ги в тава, отгоре изсипвате и двете кутии риба тон, като на едната изхвърлете мазнината, преди това. Поръсете зеленчуците, босилека, мащерката, чубрицата и соевия сос.

Залейте със 400-500 мл вода и разбъркайте добре. След това печете на силна фурна, докато стане готово. Разбийте с миксер киселото мляко и яйцето, след което залейте мусаката отгоре, без да разбърквате и поставете отново във фурната, докато се запече. Извадете и оставете да изстине.

Нарежете и консумирайте с удоволствие. За украса може да използвате свежи резени краставици.

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Гръцка мусака
Класическа мусака
Пъстра постна мусака
Мусака с макарони
Мусака с ориз и боб
Зеленчукова мусака

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай